Θεσσαλονίκη: Συνέδριο για τις βέλτιστες πρακτικές και καινοτόμες ιδέες στον τομέα της ναυσιπλοΐας

0
270

Η Θεσσαλονίκη, ως λιμάνι-πύλη-πόλη έχει την ευκαιρία να μπει ξανά στον χάρτη του παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ναυσιπλοΐας (World Maritime Day) του International Maritime Organization-IMO, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η ΔΕΘ – H.E.L.E.X.P.O συνδιοργανώνουν το συνέδριο «Συνδέοντας Πλοία, Λιμάνια, Άνθρωποι -η Πύλη της Θεσσαλονίκης», σήμερα, Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, στην Θεσσαλονίκη.

Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν βέλτιστες πρακτικές και καινοτόμες ιδέες από ειδικούς της Ελλάδας και της ΕΕ. Η ατζέντα είναι ευρύτατη, καθώς το μήνυμα του συνεδρίου είναι ακριβώς αυτό: η ανάδειξη της πληθώρας των επιλογών και ευκαιριών που φέρει η ενασχόληση με την θάλασσα. Επίσης, θα αναδειχθούν οι νέες δυναμικές που διαμορφώνονται στην πόλη στην νέα εποχή , στην οποία εισέρχεται ο λιμένας της Θεσσαλονίκης.

Στόχος είναι η καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυσιπλοΐας του ΙΜΟ στην Θεσσαλονίκη ως ημέρα ετήσιας «συνάντησης» των φορέων της πόλης, ως ημέρα πρόσκλησης-προσέλκυσης ευρωπαϊκών και διεθνών ενδιαφερομένων για θέματα συναφή της θαλάσσιας οικονομίας.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Δήμος Θεσσαλονίκης στηρίζουν με την αιγίδα τους. Τον συντονισμό της διοργάνωσης ανέλαβαν η ομάδα επιστημόνων και επαγγελματιών σχετικά με την θαλάσσια καινοτόμο ανάπτυξη The Blueprints, ο μη κερδοσκοπικός Οργανισμός Young Entrepreneurs of Thessaloniki – YET και η καινοτόμος πλατφόρμα στρατηγικής επικοινωνίας MADE.