Η παρουσία του Δήμου Καντάνου-Σελίνου στο 3ο Περιφερειακό Συνέδριο στην Κρήτη

0
298

Ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου έκανε αισθητή την παρουσία του στις εργασίες του 3ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στην Κρήτη, που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 20 και 21 Σεπτεμβρίου 2017 στο Ηράκλειο.

Στο Συνέδριο παρέστησαν ο Δήμαρχος Αντώνιος Περράκης οι Αντιδήμαρχοι Γεώργιος Βακάκης και Μιχάλης Μπικάκης και η πρώην Αντιδήμαρχος και νυν Δημοτική Σύμβουλος Σταματία Σταυρίδου οι οποίοι κατέθεσαν προτάσεις σε όλες τις συνεδρίες.

Όπως αναφέρει ο δήμος:

  1. Από το Υπουργείο Υγείας ζητήσαμε την πληρέστερη στελέχωση με ιατρούς του Κέντρου Υγείας Καντάνου και των αγροτικών ιατρείων του Δήμου μας.

Πήραμε δε, τη διαβεβαίωση ότι το Αγροτικό ιατρείο Παλαιόχωρας θα ενισχυθεί με ένα σημαντικό χρηματικό ποσό για την ολική ανακαίνισή του.

  1. Από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης μας υποσχέθηκαν ότι θα χρηματοδοτήσουν τη μελέτη κατασκευής μίας δεύτερης λιμνοδεξαμενής στην περιοχή Κορακόριζα – Κουντούρα χωρητικότητας 1.000.000 κυβικών μέτρων νερού.
  2. Προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών καταθέσαμε τις εξής προτάσεις:

α) αναβάθμιση του οδικού δικτύου Ταυρωνίτη-Παλαιόχωρα με νέα χάραξη από Βουκολιές προς Φλώρια

β) χρηματοδότηση του οδικού δικτύου Ελαφόνησος-Κριός-Παλαιόχωρα

γ) αναβάθμιση του οδικού δικτύου Αλικιανός-Καμπανός-Σούγια.

  1. Προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού καταθέσαμε πρόταση για τη δημιουργία ενός Κέντρου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος στην Κάντανο, την ίδρυση και κατασκευή του Μουσείου Ολοκαυτώματος της Μαρτυρικής πόλης της Καντάνου. Όπως επίσης και τη χρηματοδότηση της ανάδειξης του φαραγγιού της Καντάνου

 

  1. Προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας καταθέσαμε πρόταση χρηματοδότησης ενός μικρού ταμιευτήρα χωρητικότητας 500.000 κυβικών μέτρων νερού για την κάλυψη των σημερινών και μελλοντικών αναγκών ύδρευσης του μεγαλύτερου τμήματος της Δ.Ε Ανατολικού Σελίνου.