Ευ. Μπουρνούς: Οι άνθρωποι της Τρίτης Ηλικίας αποτελούν πηγή έμπνευσης και δύναμης για τους νεότερους

0
547
Μπουρνούς

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία, η οποία τιμάται σήμερα 1η Οκτωβρίου, ο Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου, κ. Ευάγγελος Μπουρνούς, έστειλε το δικό του μήνυμα μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook:

«Καλημέρα και καλό μήνα σε όλες και όλους! 

Πρώτη του Οκτώβρη σήμερα και ημέρα τιμής στην Τρίτη ηλικία, που βάζει τα “γυαλιά’ με τη δραστηριότητα που αναπτύσσει στις προηγούμενες στην “κατάταξη”.

Η σημερινή παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία αποτελεί μια ακόμα ευκαιρία να αναλογιστούμε ως άνθρωποι και ως κοινωνία κατά πόσο φροντίζουμε τους ανθρώπους που μας έφεραν στη ζωή, μας διαπαιδαγώγησαν και στέκονται ακόμα δίπλα μας άγρυπνοι φρουροί σε κάθε μας βήμα.

Η σημερινή τρίτη ηλικία είναι η γενιά που έζησε δύσκολες στιγμές ,κρατώντας όμως αναλλοίωτες τις Ελληνικές αξίες με εφόδια το μεγαλείο της ψυχής τους και τις απίστευτες αντοχές τους.

Τις ίδιες αντοχές χρησιμοποιούν και σήμερα που συνεχίζουν λόγω της οικονομικής κρίσης να στηρίζουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους.Σε αυτούς τους ανθρώπους οφείλουμε απεριόριστο σεβασμό και ευγνωμοσύνη.

Στο Δήμο μας φροντίζουμε να υπάρχουν οι κατάλληλες δομές για τη φιλοξενία τους,την εξυπηρέτηση τους,τη ψυχαγωγία τους και την περίθαλψη τους. Αυτοί οι άνθρωποι αποτελούν πηγή έμπνευσης και δύναμης για τους νεότερους και η αξιοπρεπή διαβίωσή τους είναι υποχρέωση όλων μας αλλά και δείγμα Πολιτισμού για την κοινωνία μας.

Αξίζουν κάθε στιγμή που τους αφιερώνουμε.»