Διδυμότειχο: Το νέο Βυζαντινό Μουσείο της πόλης μπορεί να γίνει μια από τις σημαντικότερες δομές πολιτισμού στη Θράκη

Επιστολή του δημάρχου Διδυμοτείχου προς την υπουργό Πολιτισμού.

0
284

Με επιστολή του προς την υπουργό Πολιτισμού, κα Λυδία Κονιόρδου, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου, κ. Παρασκευάς Πατσουρίδης, καλεί την επικεφαλής του υπουργείου να προχωρήσει στην τέλεση των επισήμων εγκαινίων του νέου Βυζαντινού Μουσείου Διδυμοτείχου, το οποίο συμπλήρωσε δέκα μήνες λειτουργίας.

Όπως αναφέρει ο κ. Πατσουρίδης, τα επίσημα εγκαίνια του μουσείου θα είναι όχι μόνο μια ευκαιρία προβολής του Βυζαντινού Μουσείου, «αλλά κυρίως μια ακόμη αφορμή για να επικαιροποιηθεί και να γίνει συνείδηση στην τοπική κοινή γνώμη και κοινωνία, η αρμονική συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Διδυμοτείχου για την ανάδειξη ενός μοναδικού ιστορικού και πολιτιστικού κεφαλαίου».

Η επιστολή του κ. Πατσουρίδη:

Αξιότιμη Κυρία Υπουργέ,

Το Βυζαντινό Μουσείο Διδυμοτείχου έχει συμπληρώσει ήδη δέκα μήνες λειτουργίας. Θεωρούμε , λοιπόν , πως έχει φτάσει πλέον η στιγμή να τελεστούν τα εγκαίνιά του, κυρίως για λόγους προβολής του σπουδαίου αυτού έργου του Υπουργείου σε όλη τη χώρα. Γι’ αυτό παρακαλούμε θερμώς όπως τελεσθεί το γεγονός αυτό το συντομότερο δυνατό, όπως κατά καιρούς μας έχουν υποσχεθεί από το Υπουργείο.

Πιστεύουμε , λοιπόν , πως θα ήταν ένα ιδιαίτερα ξεχωριστό και τιμητικό γεγονός για τον Δήμο Διδυμοτείχου και την ευρύτερη περιοχή, να εγκαινιάσετε εσείς προσωπικά τη λειτουργία του Βυζαντινού Μουσείου Διδυμοτείχου, το οποίο πληροί όλες τις προϋποθέσεις, ώστε να εξελιχθεί σε μια από τις σημαντικότερες δομές πολιτισμού στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Προς αυτή την κατεύθυνση ο Δήμος Διδυμοτείχου ήδη καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, καθώς βρίσκεται σε διαδικασία διαμόρφωσης ενός προγράμματος δράσεων και πρωτοβουλιών για την ανάδειξη του Βυζαντινού Μουσείου ως μιας δομής υπερτοπικής και διαβαλκανικής εμβέλειας.

Η τέλεση των εγκαινίων με τη δική σας παρουσία θα είναι, όχι μόνο μια πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής του Βυζαντινού Μουσείου, αλλά κυρίως μια ακόμη αφορμή για να επικαιροποιηθεί και να γίνει συνείδηση στην τοπική κοινή γνώμη και κοινωνία, η αρμονική συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Διδυμοτείχου για την ανάδειξη ενός μοναδικού ιστορικού και πολιτιστικού κεφαλαίου, αφού η ιστορική μας πολιτεία έχει να επιδείξει μια εντυπωσιακή συνέχεια και πορεία στο χώρο και το χρόνο 8.000 ετών, με εμβληματικά μνημεία και σύμβολα τριών αυτοκρατοριών και διαφορετικών πολιτισμών: την πόλη της Πλωτινόπολης με την ολόχρυση προτομή του Σεπτήμιου Σεβήρου για την Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, το Κάστρο για την Βυζαντινή αυτοκρατορία και το τέμενος Βαγιαζήτ για την Οθωμανική αυτοκρατορία.

Ως χρόνο τέλεσης των εγκαινίων θα θέλαμε να σας προτείνουμε το τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου 2017.

Σε αναμονή της απάντησής σας.

Με Ιδιαίτερη Τιμή

Παρασκευάς Πατσουρίδης

Δήμαρχος Διδυμοτείχου