ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ -ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ» ΣΤΑ ΚΑΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

0
54

 Ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας, σε συνεργασία με την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών, συνεχίζουν και φέτος την πετυχημένη συνεργασία τους και υλοποιούν στα 9 ΚΑΠΗ της περιοχής μας, το  καινοτόμο πρόγραμμα «Φροντίδας κατ’ οίκον». Το πρόγραμμα εστιάζει στην  εκπαίδευση και υποστήριξη των οικογενειακών φροντιστών ατόμων με άνοια και έχει ως προτεραιότητα την ανακούφισή τους από το φορτίο της φροντίδας.

Η «Φροντίδα κατ΄ οίκον» απευθύνεται σε περιστατικά ατόμων με άνοια  που λόγω βαρύτητας της άνοιας ή άλλων προβλημάτων των ίδιων ή των φροντιστών τους αδυνατούν να μετακινηθούν. Ειδικότερα στοχεύει στην εκπαίδευση των φροντιστών ούτως ώστε να διαχειρίζονται επαρκώς τις προκλήσεις και τα προβλήματα με τα οποία συνδέεται η άνοια, θα τους βοηθήσει να οργανώσουν πιο αποτελεσματικά την καθημερινότητά τους και θα τους καταστήσει πιο ικανούς να εντοπίζουν και να διαχειρίζονται πιο αποτελεσματικά τη συναισθηματική τους καταπόνηση και τις προσωπικές τους ανάγκες.

Προτεραιότητα δίνεται σε οικογένειες μεσαίου και χαμηλού εισοδήματος που έχουν αναλάβει τη φροντίδα ατόμου με άνοια και αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη φροντίδα του.