Δήμος Χερσονήσου: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση για τα Σχέδια Βελτίωσης

0
193

Ενημερωτική εκδήλωση από την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Χερσονήσου σχετικά με τις επενδύσεις στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις, που χρηματοδοτούνται από τα «Σχέδια Βελτίωσης» (Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020 – Δράσεις 4.1.1 και 4.1.3 του υπομέτρου 4.1 «Στήριξη για επενδύσεις στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις») πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στην Επισκοπή στην αίθουσα Αγροτικού Συνεταιρισμού Επισκοπής.

Η ενημέρωση έγινε από το γεωπόνο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, κ. Γιώργο Παντουβάκη, ενώ παραβρέθηκαν και οι γεωπόνοι κ. Ελένη Παρασύρη και κ. Στέλιος Γιακουμάκης.

Την ενημέρωση παρακολούθησαν ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, κ. Νίκος Ηγουμενίδης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, κ. Γιώργος Μεραμβελιωτάκης και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Γιάννης Χρηστάκης και Γιάννης Σέγκος.

Έγινε αναλυτική παρουσίαση των στόχων των συγκεκριμένων δράσεων, των πιστώσεων που διατίθενται στην Περιφέρεια Κρήτης για τη χρηματοδότησή τους, των προϋποθέσεων που υπάρχουν για να κριθεί κάποιος ενδιαφερόμενος ως δικαιούχος, αλλά και για να είναι η εκμετάλλευσή του επιλέξιμη, των δαπανών που χρηματοδοτούνται και του τρόπου βαθμολόγησης των προτάσεων που θα υποβληθούν.

Ακολούθησε συζήτηση με το ακροατήριο, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Επιχείρησης Δήμου Χερσονήσου και μετεωρολόγος, κ. Μιχάλης Καρακατσάνης, ενημέρωσε για τις δυνατότητες τροποποίησης καιρικών φαινομένων, με στόχο την εντοπισμένη αύξηση του ύψους των βροχοπτώσεων.