Δήμος Σφακίων: Σειρά επισκέψεων του Δημάρχου Σφακίων

0
141

Σειρά συναντήσεων πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Σφακίων κ. Ζερβός Ιωάννης, την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου, στην Αθήνα στα Υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα, με τον Δήμαρχο Αγίου Βασιλείου κ. Ταταράκη Ιωάννη συναντήθηκαν με τον Αναπληρωτή Υπ.Υγείας κ. Πολάκη Παύλο όπου συζήτησαν την ολοκλήρωση των διαδικασιών της κατασκευής του έργου βελτίωσης βατότητας δρόμου Ροδάκινου- Φραγκοκάστελλου. Ο κ. Ζερβός συζήτησε και θέματα που αφορούν τον Δήμο Σφακίων, την Πρωτοβάθμια Υγεία καθώς και το θέμα που έχει προκύψει με τον χαρακτηρισμό των δυσπρόσιτων σχολείων, που μεταξύ αυτών είναι το Νηπιαγωγείο και Δημοτικό σχολείο Ασκύφου. Όπου για το θέμα, υπήρξε επικοινωνία μεταξύ  του Αν. Υπουργού με τον Υπ. Παιδείας κ. Γαβρόγλου Κώστα.

Στη συνέχεια συναντήθηκαν με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη Πάνο και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου, όπου συζήτησαν θεσμικά ζητήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Παράλληλα, αναφέρθηκαν στο μείζον θέμα της διαδικασίας πρόσληψης προσωπικού στην καθαριότητα και τη στελέχωση του Δήμου.

Ο κ. Σκουρλέτης ενημέρωσε ότι προωθούνται μεταξύ άλλων από το Υπουργείο Εσωτερικών προγράμματα για την αγορά μηχανημάτων έργων αλλά και χρηματοδοτήσεις για παιδικές χαρές.