Δήμος Σερρών : Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου

0
72

«Θετικά είναι να μηνύματα για την χώρα μας από την Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βερολίνο, καθώς είμαι σίγουρος ότι η Κεντρική Μακεδονία θα πάρει το τουριστικό μερίδιο που της αναλογεί».

Τα παραπάνω επισημαίνει ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, αρμόδιος για την τουριστική ανάπτυξη και προβολή του Δήμου Σερρών κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης, ο οποίος εκπροσώπησε το Δήμο Σερρών στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου (8-18 Μαρτίου), την σημαντικότερη τουριστική έκθεση σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

«Το ενδιαφέρον των Γερμανών φέτος» εξηγεί ο κ. Γρηγοριάδης «είναι ιδιαιτέρως αυξημένο και ο αριθμός αυτών που θα έλθουν στην Ελλάδα για διακοπές προβλέπεται ότι θα ξεπεράσει και τους πιο αισιόδοξους υπολογισμούς. Ενδεικτικά, πρέπει να αναφερθεί ότι μέχρι τώρα οι κρατήσεις είναι περισσότερες, περίπου κατά 70%, σε σχέση με αυτές της αντίστοιχης περυσινής περιόδου».

Ειδικότερα, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και οι Σέρρες έδωσαν το δυναμικό «παρών» τους στην έκθεση, στη διάρκεια της οποίας αυξημένος ήταν και ο αριθμός των τουριστικών παραγόντων και tour operators που εκδήλωσαν το διεθνές τουριστικό ενδιαφέρον για την βόρεια Ελλάδα.

Τέλος, να τονισθεί ότι-μεταξύ των χιλιάδων επισκεπτών του εντυπωσιακού περιπτέρου της Περιφέρειας-και η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αλέξανδρος Θάνος.