Δήμος Σαρωνικού : Μήνυμα του Δημάρχου Σαρωνικού για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

0
547

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, στις 27 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η 27η Αυγούστου έχει ανακηρυχθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού και εορτάζεται τα τελευταία 38 χρόνια, ως Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού. Στόχος του εορτασμού είναι η ανάδειξη της συμβολής του τουρισμού στην οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική και πολιτική πρόοδο της διεθνούς κοινότητας.

Η γιορτή αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα, αλλά και για τον τόπο μας. Ο Δήμος Σαρωνικού καλύπτει μια από τις πιο όμορφες περιοχές της Αττικής, διαθέτοντας εξαιρετικά φυσικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά, τα οποία βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τον αστικό ιστό της Αθήνας: μια μοναδική ακτογραμμή με φημισμένες παραλίες, μια ενδοχώρα με σημαντικά μνημεία και τοπία ιδιαίτερου φυσικού κάλους, αλλά και μια ξεχωριστή λαογραφική παράδοση και αξιόλογη τοπική παραγωγή.

Αξιοποιώντας όλα αυτά τα πλεονεκτήματα, επιδιώκουμε να αναδείξουμε τον τουρισμό ως βασικό κρίκο της στρατηγικής αλυσίδας για την τοπική ανάπτυξη, για την τόνωση της επιχειρηματικότητας, των επενδύσεων και της απασχόλησης. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια εφαρμόζουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα τουριστικής προβολής, με στόχο να καταστήσουμε το Δήμο Σαρωνικού έναν αναγνωρίσιμο και ελκυστικό προορισμό, για επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, έγινε για πρώτη φορά μελέτη και καταγραφή του τουριστικού αποθέματος του Δήμου μας, δημιουργήσαμε σύγχρονα εργαλεία τουριστικής προβολής, με νέο λογότυπο, τουριστικό portal και νέο έντυπο, οπτικοακουστικό και προωθητικό υλικό. Σχεδιάσαμε και ακολουθούμε μια στρατηγική εξωστρέφειας, με στοχευμένες δράσεις δικτύωσης και προβολής. Για πρώτη φορά, το τουριστικό προϊόν του Δήμου Σαρωνικού παρουσιάστηκε σε μεγάλης κυκλοφορίας έντυπα στην Ελλάδα, αλλά και σε έντυπα προώθησης του ελληνικού τουρισμού σε μεγάλες αγορές, όπως της Ρωσίας, της Κίνας και των Η.Π.Α. Για πρώτη φορά, ο Δήμος Σαρωνικού συμμετείχε σε μεγάλες εκθεσιακές διοργανώσεις, όπως η 33η PHILOXENIA και η FOOD EXPO 2018. Για πρώτη φορά δημιουργούμε το δικό μας ξεχωριστό στίγμα στον κόσμο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μέσα από επιλεγμένες συνεργασίες.

Παράλληλα με την προβολή, δεν σταματάμε να εργαζόμαστε για την αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος: στηρίζοντας τις επιχειρήσεις, τους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους στον τουρισμό, με δράσεις επιμόρφωσης και κατάρτισης, φιλοξενώντας διεθνείς διοργανώσεις στο χώρο του ναυταθλητισμού, αναδεικνύοντας σε πρώτη προτεραιότητα την προστασία του περιβάλλοντος, τη διατήρηση και τη διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αλλά και διεκδικώντας από την Πολιτεία μεγάλα έργα και παρεμβάσεις.

Η προσπάθεια για την τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας, με όρους ποιότητας και αειφορίας, συνεχίζεται. Οι προκλήσεις είναι μεγάλες, ωστόσο γνωρίζουμε πλέον ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά: με σωστή προετοιμασία και σχέδιο και γνώση, αλλά πάνω από όλα με αγάπη για τον τόπο μας, με χαμόγελο και ζεστή φιλοξενία για τους επισκέπτες μας.

Εύχομαι στην τουριστική οικογένεια του τόπου μας καλή δύναμη και κάθε επιτυχία. Είμαστε δίπλα σας και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε όλοι μαζί, για να γίνει ο τουρισμός πηγή ανάπτυξης και ευημερίας για το Δήμο Σαρωνικού και τους πολίτες του.»