Δήμος Σαρωνικού: Μήνυμα του Δημάρχου για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

0
284
Γεώργιος Σωφρόνης, Δήμαρχος Σαρωνικού

Ενόψει της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης, επισήμανε σε μήνυμά του τα ακόλουθα:

«Η Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 είναι μια ημέρα μνήμης, τιμής και ευγνωμοσύνης για τους προγόνους που, με γενναιότητα και αυτοθυσία, όρθωσαν το ανάστημά τους απέναντι σε μια αυτοκρατορία και κατάφεραν να αλλάξουν τη μοίρα του Έθνους μας. Η ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης απέδειξε ότι η θέληση ενός λαού να υπερασπιστεί την ελευθερία, την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία του, είναι αυτή που μπορεί να μετατρέψει καθημερινούς ανθρώπους σε ήρωες. Μπορεί να μετατρέψει την απελπισία σε δύναμη. Μπορεί να νικήσει ακόμη και τον ισχυρότερο εχθρό. 

Ο φετινός εορτασμός συμπίπτει με μια περίοδο, όπου η Ελλάδα αντιμετωπίζει νέες προκλήσεις στα εθνικά θέματα. Σε αυτή ακριβώς τη συγκυρία, το δίδαγμα των Αγωνιστών του 1821 παραμένει πιο επίκαιρο από ποτέ και οφείλει να αποτελέσει έμπνευση για όλους μας. 

Σήμερα, για μια ακόμη φορά, οι Έλληνες καλούμαστε να προτάξουμε την αγάπη και το χρέος μας προς την Πατρίδα, βάζοντας στην άκρη επιμέρους σκοπιμότητες, ιδεοληψίες, διχόνοιες. Όλοι μαζί, με ομοψυχία και πίστη, οφείλουμε να διαψεύσουμε όσους αμφισβητούν τη χώρα μας. Οφείλουμε να δειξουμε ξανά στον κόσμο ότι παραμένουμε ένας λαός ενωμένος και υπερήφανος. Ότι δεν διαπραγματευόμαστε ούτε έναν κόκκο άμμου από τα εδάφη μας, από την ιστορία, από τον πολιτισμό, από την ψυχή μας. 

Ας τιμήσουμε, λοιπόν, συμβολικά αλλά και ουσιαστικά, τις θυσίες των προγόνων μας και ας φανούμε αντάξιοι της κληρονομιάς που μας άφησαν.»