Δήμος Ρόδου: Ενημέρωση Δημάρχου από τη Διοίκηση της Fraport για τα αναπτυξιακά σχέδια στο Αεροδρόμιο Διαγόρας

0
342

Νέα επικοινωνία μεταξύ του Δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου, της Επικεφαλής της Fraport για τα περιφερειακά αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου Ξανθής Κριτσινέλια, και του Yπεύθυνου του Αεροδρομίου Ρόδου Σπύρου Χαλκιά ακολούθησε της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου τις προηγούμενες ημέρες με αφορμή τη νέα κινητοποίηση των οδηγών τουριστικών λεωφορείων και ζήτησε να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να εξυπηρετηθούν οι επισκέπτες της Ρόδου, να μην αμαυρωθεί η εικόνα του νησιού.

Ταυτόχρονα, ο Δήμαρχος ζητά από τις δύο πλευρές εργοδοσίας και εργαζομένων τουριστικών λεωφορείων να επικρατήσει η σύνεση και η λογική  για το συμφέρον του τόπου, να βρεθεί η συναινετική λύση στις μεταξύ τους διαφορές εν μέσω της τουριστικής περιόδου, όπως δεσμεύτηκαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο και έγκαιρα ενόψει της νέας χρονιάς να υπογράψουν τις προβλεπόμενες από το νόμο συμβάσεις, ώστε να επικρατήσει «εργασιακή ειρήνη».

Όπως έγινε γνωστό η σύσκεψη στο Δημαρχείο πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Δημάρχου, όπου παρευρέθηκαν όλοι οι ενδιαφερόμενοι πράκτορες και οδηγοί και ακολούθησε η συνάντηση με τη Fraport, προκειμένου  ο δήμαρχος να ενημερωθεί για τα θέματα του αεροδρομίου.

Στη συνάντηση τα στελέχη της Fraport παρουσίασαν στο Δήμαρχο τα σχέδια για την ανακαίνιση του παλαιού terminal του αεροδρομίου καθώς και το πλάνο για τοποθέτηση αυτόματου συστήματος διαχείρισης αποσκευών, το οποίο θα επιταχύνει τις διαδικασίες check-in μειώνοντας την ταλαιπωρία των επιβατών δραστικά.

Η κα. Κριτσινέλια ενημέρωσε ότι στους άμεσους στόχους για αυτό το χειμώνα είναι η ευρεία παρέμβαση στον περιβάλλοντα χώρο του αεροδρομίου για τη δημιουργία αλλά και την ορθολογικότερη διαχείριση θέσεων στάθμευσης, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών το επόμενο καλοκαίρι.

«Μέχρι σήμερα, παρά τις προσπάθειες της Fraport, δεν έχει αλλάξει δραστικά προς το καλύτερο η εικόνα του αεροδρομίου Διαγόρας. Ευελπιστούμε, ότι με τις παρεμβάσεις που παρουσιάστηκαν, το καλοκαίρι του 2019, να έχουμε μια πιο ομαλή λειτουργία, ούτως ώστε και οι Ροδίτες αλλά και οι επισκέπτες να μην υπόκεινται σε ταλαιπωρία ούτε κατά την άφιξη, ούτε την αναχώρηση από το νησί μας» δήλωσε ο Δήμαρχος μετά τη συνάντηση.