Δήμος Πλατανιά: Εκδήλωση βράβευσης φοιτητών από τον Δήμο Πλατανιά

0
63

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018 στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, στο Κολυμβάρι, η καθιερωμένη εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης για την υποδοχή του νέου έτους και τη βράβευση των νεοεισαχθέντων φοιτητών, που κατάγονται από τον Δήμο Πλατανιά, σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ευλογία της Αγιοβασιλόπιτας της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κισσάμου & Σελίνου κ.κ. Αμφιλόχιο ενώ ακολούθησε η βράβευση ενενήντα οχτώ  πρωτοετών φοιτητών, στους οποίους ο Δήμος Πλατανιά, σε συνεργασία με την ANEK LINES-BLUE STAR FERRIES, προσέφερε ένα δωρεάν εισιτήριο μετ’επιστροφής, σε τετράκλινη καμπίνα, στη γραμμή ΣΟΥΔΑ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ. Ειδική βράβευση έγινε στους τέσσερις πρώτους φοιτητές (των αντίστοιχων Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου), οι οποίοι αποφοίτησαν από Λύκεια του Δήμου Πλατανιά, οι οποίοι παρέλαβαν από ένα ταξίδι μετ’ επιστροφής για τον κάθε ένα σε δίκλινες καμπίνες.

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Μαλανδράκης στον χαιρετισμό του, αφού συνεχάρη τους φοιτητές και τις φοιτήτριες για την επιτυχία τους, τόνισε: « η εισαγωγή σας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αποτελεί το επιστέγασμα των προσπαθειών ετών τόσο δικών σας, όσο και των γονέων και των καθηγητών σας. Οι προσπάθειες όλων μας θα πρέπει να επικεντρωθούν στην αντιμετώπιση της ανεργίας, του μεγαλύτερου κοινωνικού προβλήματος της εποχής μας, έτσι ώστε οι νέοι μας να έχουν τη δυνατότητα συνεισφέρουν στην ανάπτυξη του τόπου μας.» Επίσης, αναφερόμενος στους μαθητές που δεν εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, επεσήμανε ότι όλοι έχουν δικαίωμα σε μια δεύτερη ευκαιρία που μπορεί να τους προσφέρει καλύτερες επιλογές.

Στην εκδήλωση απηύθυναν επίσης χαιρετισμό ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ.κ. Αμφιλόχιος, ο Γενικός Διευθυντής της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης κ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς, ο Α’ Αντιπρόεδρος της ANEK LINES κ. Σπύρος Πρωτοπαπαδάκης και εκ μέρους της εκπαιδευτικής   κοινότητας ο Δ/ντης του Γυμνασίου Πλατανιά κ. Βασίλειος Παπαστάμος. Παρόντες  ήταν οι  Αντιδήμαρχοι κ. Ιωάννης Μαλακωνάκης και  κ. Νικόλαος Δασκαλάκης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ κ.Αντώνιος Καπνισάκης , του Ν.Π.Δ.Δ κ. Πολυχρόνης Σημαντηράκης  και της Δημοτικής Επιχείρησης ΔΙΚΤΥΝΝΑ κ. Χρήστος Αρχοντάκης και  δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Πλατανιά, ο Αστυνομικός Δ/ντης   Σ. Βαρδιάμπασης,   διευθυντές των σχολικών μονάδων Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πλατανιά, εκπρόσωποι τοπικών και πολιτιστικών φορέων καθώς και πολλοί συγγενείς και φίλοι των βραβευθέντων. Ακολούθησε παραδοσιακό κέρασμα από τον Δήμο Πλατανιά.