Μια σειρά από ειδικές εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την Μικρασιατική Καταστροφή και το «Μπλόκο της Κοκκινιάς… 40 ημέρες μετά», διοργανώνει για τον Σεπτέμβριο ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη.

Από τις 10 μέχρι και τις 27 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν ομιλίες, παραστάσεις και μουσικά αφιερώματα για την Μικρασιατική Καταστροφή, σε χώρους του Δήμου, ενώ στο Κατράκειο θέατρο, την Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου, θα παρουσιαστεί η μουσικοθεατρική παράσταση «Φιλιώ Χαϊδεμένου», για εκείνη την εμβληματική προσωπικότητα της Μικράς Ασίας σε ένα αγώνα επιβίωσης, με την Δέσποινα Μπεμπεδέλη στην ερμηνεία.

Αντίστοιχες εκδηλώσεις θα γίνουν για το «Μπλόκο της Κοκκινιάς …40 ημέρες μετά» στην Μάντρα του Μπλόκου της Κοκκινιάς, από την 21η Σεπτεμβρίου μέχρι και την 1η Οκτωβρίου, όπου, μεταξύ άλλων, ο Δήμος θα φιλοξενήσει την συναυλία «Οι νότες του πολέμου. Τα τραγούδια της Κατοχής, της Αντίστασης και της Απελευθέρωσης».

Ο δήμαρχος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης, σε σχετικές δηλώσεις τονίζει, πως οι εκδηλώσεις έχουν ως στόχο να διατηρηθεί ζωντανή και ακμαία η σπουδαία παράδοση της πόλης και προσκαλεί το κοινό να συμμετάσχει στις δράσεις ιστορικής μνήμης του Δήμου.