Δήμος Μαλεβιζίου : Με επιτυχία η Εσπερίδα για τον θεσμό της Αναδοχής στην Τύλισο

0
375

Με την παρουσία του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου και πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε η Εσπερίδα με θέμα «Ο θεσμός της αναδοχής ανηλίκων και η εφαρμογή του στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου» που διοργάνωσαν ο Δήμος Μαλεβιζίου, ο Δ.Ο.Κ.Α.Π.ΠΑ.Μ. και το Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου Περιφέρειας Κρήτης.

Στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Πινακοθήκης Μαλεβιζίου «Μπότης Θαλασσινός» στην Τύλισσο, οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν τις παρουσιάσεις της Μ. Φραγκιουδάκη, Κοινωνικής Λειτουργού του Τμήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ηρακλείου με θέμα «Ο θεσμός της αναδοχής ανηλίκων  και η εφαρμογή του στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου» και της Μ. Τερζίδου, Κοινωνικής Λειτουργού του Γραφείου Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Μαλεβιζίου, με θέμα «Συνεργασία και δικτύωση της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μαλεβιζίου με την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου για την ενίσχυση των θεσμών της Παιδικής Προστασίας».

Ιδιαίτερα συγκινητικές ήταν οι στιγμές όπου μια ανάδοχη μητέρα κατέθεσε την προσωπική της εμπειρία, τα συναισθήματα και τις προκλήσεις που αντιμετώπισε, στιγμές οι οποίες και καθήλωσαν τους παρευρισκομένους.

Την εκδήλωση χαιρέτισε εκ μέρους του Δημάρχου Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής Εύη Αποστολάκη, καθώς και ο Πρόεδρος του Δ.Ο.Κ.Α.Π.ΠΑ.Μ. Δημήτρης Λυδάκης (Καρίκης), ενώ παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μαλλιωτάκης, οι Αντιδήμαρχοι Θανάσης Κύρκος και Μανώλης Παπαδομανωλάκης, η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Μαλεβιζίου Άννα Φραντζεσάκη, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και αρχών.