Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης : Έκτακτη Επιχορήγηση 50.000 ευρώ στις Σχολικές Επιτροπές για την προμήθεια σύγχρονων πινάκων

0
334
Έκτακτη επιχορήγηση 50.000 ευρώ προς τις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδρίασε την Πέμπτη 25 Απριλίου. Πιοσυγκεκριμένα, εγκρίθηκε ποσό 30.000,00 € για την Σχολική Επιτροπή Α΄βαθμιας εκπαίδευσης και 20.000,00 € για την Σχολική Επιτροπή Β΄βαθμιας εκπαίδευσης.
Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν για την αγορά λευκών πινάκων που θα αντικαταστήσουν τους μαυροπίνακες στις αίθουσες Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου. Επίσης, πρόκειται να γίνει προμήθεια φορητών συστημάτων διαδραστικού πίνακα, προκειμένου να γίνεται και τέτοια χρήση, όπου κρίνεται σκόπιμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Σχολικές Επιτροπές προχώρησαν σε αυτή την πρωτοβουλία σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και τους διευθυντές των σχολείων του Δήμου, ενώ όλοι οι πίνακες που θα τοποθετηθούν είναι λευκής πορσελάνης, μαγνητικοί και με εγγύηση από 20 ως 25 χρόνια.

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης -Πεύκης Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί περνάμε από την εποχή του μαυροπίνακα σε μια νέα εποχή για τα σχολεία του Δήμου μας. Η νέα γενιά αποτελεί προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή. Για αυτό τον λόγο οι Σχολικές μας Επιτροπές βρίσκονται σε στενή συνεργασία με την Ένωση Γονέων και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων. Για αυτό τον λόγο αναβαθμίζουμε τις υποδομές μας όπου είναι δυνατόν.

Στη νέα μελέτη για την συντήρηση των σχολικών μονάδων προχωράμε στην ενσύρματη δικτύωση κάθε σχολικής αίθουσας ώστε να έχουν πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων του διαδικτύου με υψηλές ταχύτητες VDSL. Ο σκοπός μας είναι κάθε μέρα τα σχολικά μας συγκροτήματα να γίνονται καλύτερα και σε αυτή την προσπάθεια δεν φειδόμαστε ούτε πόρων ούτε κόπων».