Δήμος Λαρισαίων: Οδοκαθαρισμός – Οι νοικοκυρές των δρόμων με νέο εξοπλισμό

0
303

Για τους οδοκαθαριστές/- στριες, η αποκομιδή των σκουπιδιών δεν είναι μια απλή δουλειά, είναι ευθύνη. Θεωρούν καθήκον τους να διατηρούν την πόλη καθαρή, κάθε μέρα ακόμη και κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Παρατηρείται όμως συχνά το θλιβερό φαινόμενο της αδιαφορίας μιας μερίδας συμπολιτών μας για την καθαριότητα της πόλης. Δεν σέβονται το περιβάλλον ούτε τη σκληρή δουλειά των εργαζομένων στον οδοκαθαρισμό. Έτσι, χωρίς να αναζητήσουν τον κοντινότερο μικρό ή μεγάλο κάδο απορριμμάτων, ρυπαίνουν απερίσκεπτα τους δρόμους.

Όλοι οι πολίτες οφείλουμε να συμπαραστεκόμαστε στον καθημερινό αγώνα των οδοκαθαριστριών που για την πόλη μας είναι οι νοικοκυρές των δρόμων.

Τέλος, γιατί όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε η καθαριότητα γενικότερα δεν είναι απλά υπόθεση όλων μας, είναι ευθύνη όλων μας.

Για να διευκολύνει το έργο των οδοκαθαριστών η Υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης προέβη στην προμήθεια είκοσι χειραμαξιδίων οδοκαθαρισμού. Πρόκειται για σύγχρονα, καλαίσθητα και εύκολα στο χειρισμό τους καροτσάκια που θα βοηθούν τους οδοκαθαριστές στη συλλογή μικροαπορριμμάτων οδοσάρωσης.

Τα νέα χειραμαξίδια θα κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση στο Πάρκο των Ευχών που για πρώτη φορά διοργανώνεται φέτος στην πόλη μας.