Δήμος Κορυδαλλού : Εκδήλωση για τα αυτοάνοσα ρευματικά νοσήματα

0
345

«Τα αυτοάνοσα ρευματικά νοσήματα και η σημασία της έγκαιρης διάγνωσής τους» είναι το θέμα της ενημερωτικής εκδήλωσης, που πραγματοποιεί η Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού, την Παρασκευή 20 Απριλίου, στις 6 το απόγευμα, στο Δημαρχείο, αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Γρ. Λαμπράκη 240 & Νικηφορίδη. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Σύλλογο Υποστήριξης Ρευματοπαθών Δυτικής Αττικής «Ιησώ» και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας.

Το θέμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό, δεδομένου ότι τα ρευματικά νοσήματα είναι περισσότερα από 200 και αφορούν χιλιάδες άτομα. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το 14% του ελληνικού πληθυσμού επισκέπτονται το γιατρό τους για προβλήματα αρθρώσεων, μια παθολογική κατάσταση που προκαλεί πόνο, απώλεια εργατοωρών, κακή ποιότητα ζωής, γρήγορη συνταξιοδότηση και εάν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα σοβαρή αναπηρία στον πάσχοντα. Σημείο- κλειδί για την αντιμετώπιση τους αποτελεί η έγκαιρη διάγνωση τους.

Εισηγητές θα είναι οι Ιατροί Ρευματολόγοι Ευαγγελία Τσιαντούλα και Σταύρος Μητακίδης, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Ελευθερία Κωτσίδου.

Πληροφορίες, τμήμα Προστασίας Προαγωγής Δημόσιας Υγείας & Υγιεινής 213 2129311-314.