Δήμος Κιλκίς: Εντυπωσιακή η ανανέωση του στόλου οχημάτων

0
918

Η Δημοτική Αρχή Κιλκίς υπό το Δημήτρη Σισμανίδη παρέδωσε σήμερα στις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες δεκατέσσερα νέα οχήματα και μηχανήματα έργου που θα διευκολύνουν σημαντικά το έργο των εργαζομένων στην καθαριότητα, στο πράσινο, στις τεχνικές υπηρεσίες και στην πολιτική προστασία παρέχοντας στους πολίτες καλύτερες υπηρεσίες.

Η νέα τεχνική προίκα του Δήμου Κιλκίς,αποτελείται από τρία απορριμματοφόρα, ένα φορτηγό πλυντήριο κάδων απορριμμάτων, δύο ημιφορτηγά τύπου 4Χ4, δύο σιλό αλατοδιανομείς για τις ανάγκες της πολιτικής προστασίας, δύο ημιφορτηγά κλειστού τύπου, ένα νέο ανατρεπόμενο φορτηγό, ένα μεταχειρισμένο τετραξονικό ανατρεπόμενο φορτηγό, έναν εκσκαφέα (τσάπα) και ένα τρακτέρ.

Η παράδοση του ανανεωμένου στόλου οχημάτων πραγματοποιήθηκε το πρωί σε μια σεμνή τελετή στο αμαξοστάσιο του Δήμου Κιλκίς. Στο πολυ-εργοτάξιο όπως το χαρακτήρισε η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Ανακύκλωσης Αικατερίνη Γιαννακούλα – Ζιούτα, από όπου πηγάζει, καθοδηγείται και ρυθμίζεται  ένα μεγάλο μέρος της καθημερινότητας του πολίτη: η καθαριότητα, η ανακύκλωση, η διαχείριση του πρασίνου, τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων, τα δρομολόγια κίνησης των συνεργείων για τεχνικές, αγροτικές και χωματουργικές εργασίες και των μηχανημάτων πολιτικής προστασίας.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Κιλκίς τόνισε ότι ο στόλος των δημοτικών οχημάτων ανανεώνεται κατά το 1/5, με την προμήθεια των δεκατεσσάρων νέων μηχανημάτων τα οποία στοίχισαν πάνω από 1 εκατ ευρώ και προέρχονται από δημοτικά έσοδα. Η συνολική αξία της ανανεωμένης εργαλειοθήκης του Δήμου Κιλκίς θα ανέβει στο ποσό του 1,5 εκατ ευρώ με την επικείμενη αγορά δύο ακόμη μηχανημάτων (ενός καλαθοφόρου ανυψωτικού μηχανήματος και ενός γκρέιτερ)  από το πρόγραμμα ”Φιλόδημος”. Ο κ. Σισμανίδης μίλησε με θετικά λόγια για το έργο των υπηρεσιακών παραγόντων και των εργαζομένων σημειώνοντας ότι αποκτούν νέα εφόδια για να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους και να εξυπηρετήσουν τους δημότες με αναβαθμισμένες υπηρεσίες. Ανακοίνωσε δε ότι  μέχρι το τέλος του χρόνου θα διατεθούν για τις ανάγκες καθαριότητας 580 νέοι κάδοι απορριμμάτων στην πόλη και στους οικισμούς του Δήμου.

Ο αν. Διευθυντής της  Διεύθυνσης Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος και Πρασίνου Παντελής Πηλείδης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προσωπικά στο Δήμαρχο Κιλκίς και στη Δημοτική Αρχή για το νέο εξοπλισμό γιατί όπως είπε δίνει στην υπηρεσία περισσότερη δύναμη και σύγχρονα εργαλεία για να προσφέρει στους δημότες περισσότερα και καλύτερα αποτελέσματα ενώ του απένειμε αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας Σουμελά.

Στην τελετή παράδοσης του ανανεωμένου στόλου οχημάτων, την οποία ευλόγησε ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής Κιλκισίου αρχιμανδρίτης  Επιφάνιος Θεοδωρίδης, παρέστησαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς Δ. Κυριακίδης, οι Αντιδήμαρχοι Χ. Πιπερίδης, Α. Πογέλης, Γ. Μπαλάσκας, Δ. Τσαντάκης, ο δημοτικός σύμβουλος Ι. Σισμανίδης, η Πρόεδρος της ΚΔΕΚ Χ. Σοφού, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς Μ. Τσοπούλου, ο γεν. γραμματέας του Δήμου Κιλκίς Γ. Γαβριηλίδης υπηρεσιακά στελέχη και εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος και Πρασίνου.