Δήμος Καλλιθέας : Ξεκινάει η δεύτερη φάση του έργου ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου

0
381

Η έναρξη της δεύτερης φάσης του έργου ανάπλασης του Φαληρικού όρμου συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καλλιθέας της 2ας Απριλίου 2018. Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής κ. Χρήστος Καπάταης, ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο και τον λαό της Καλλιθέας για την πορεία του έργου, για τη δέσμευση κονδυλίου ενενήντα εκατομμυρίων ευρώ και για την έναρξη της δεύτερης φάσης του έργου που θα περιλαμβάνει τις δενδροφυτεύσεις και την διαμόρφωση του πρασίνου στο έργο. Στις παρατηρήσεις για το έργο γενικά ο κ. Αντιπεριφεριάρχης υποστήριξε ότι η μελέτη και το έργο είναι το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα δεδομένης της οικονομικής κατάστασης της χώρας αλλά και της ευρύτερης συγκυρίας, διαφορετικά, θα έπρεπε να περιμένουμε ίσως άλλα 30 χρόνια με τον κίνδυνο της πλημμύρας να ελλοχεύει.

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Δημήτρης Κάρναβος χαιρέτησε την ταχεία πρόοδο του έργου και δήλωσε μεταξύ άλλων : «Εχουμε πλέον ένα έργο σε εξέλιξη και σε ταχείς ρυθμούς υλοποίησης. Οφείλουμε δημόσια να το αναγνωρίσουμε στην διοίκηση της περιφέρειας και προσωπικά στον κ. Καπάταη, όχι μόνο γιατί ξεκόλλησε το έργο αλλά και γιατί το υλοποιεί με σοβαρότητα και σπουδή. Εμείς βλέπουμε το έργο αυτό προφανώς θετικά και το αντιμετωπίζουμε με εποικοδομητικό τρόπο. Το μόνο δύσκολο σημείο του έργου, ας πούμε μελανό, είναι το θέμα της υπερύψωσης του νέου δρόμου με τρόπο που εμποδίζει την θέα και πιθανά την θαλασσινή αύρα. Θα μπορούσε να υπάρξει λύση αλλά τώρα είναι αργά και οφείλεται στην ευρύτερη παθογένεια των δημοσίων έργων στην χώρα μας και στις αποφάσεις των μελετητών ερήμην των τοπικών κοινωνιών αλλά κυρίως ερήμην των τοπικών αναγκών.

Πρέπει όμως να κοιτάξουμε στο μέλλον. Πρέπει να δούμε το περιβάλλον και την μέγιστη δυνατή προστασία του και συμφωνούμε με την επιχειρούμενη αποκατάσταση του υδροβιότοπου. Πρέπει να δούμε την επαφή και την σχέση με την θάλασσα. Είναι επίσης πολύ σημαντικό το ήπιο μοντέλο οικονομικής εκμετάλλευσης που θα υπάρξει. Για αυτά λοιπόν τα θέματα πρέπει να υπάρξει όχι απλά διάλογος με την περιφέρεια αλλά πολύ περισσότερο η στενή συνεργασία για να πετύχει ένα τόσο απαιτητικό εγχείρημα. Είμαστε εδώ για να ενθαρρύνουμε και να επιβραβεύσουμε την περιφέρεια αλλά είμαστε εδώ και για να συμβάλλουμε ενεργά και αποφασιστικά και διεκδικητικά στην διαμόρφωση και τελική υλοποίηση του έργου.»

Τέλος ο κ. Κάρναβος διατύπωσε ξανά την πάγια θέση του Δήμου για την παραμονή του γηπέδου της Καλλιθέας στον χώρο της Παραλίας και την επιτακτική ανάγκη για την χάραξη γραμμής του ΜΕΤΡΟ προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα εκατομμύρια των επισκεπτών της παραλίας η οποία θα αποτελεί έναν ενιαίο χώρο με το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.