Δήμος Θέρμης: Πεντακόσιες είκοσι χιλιάδες ευρώ για την αναβάθμιση όλων των σχολικών υποδομών

0
502

Ξεκίνησαν τις τελευταίες ημέρες οι πολλαπλές εργασίες επισκευής και συντήρησης όλων των σχολικών υποδομών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Θέρμης,ένα σημαντικό έργο  συνολικού προϋπολογισμού  520.013,94 ευρώ, με στόχο να βελτιωθεί η ποιότητα όλων των σχολικών εγκαταστάσεων του Δήμου μας. Οι εργασίες είναι οικοδομικού χαρακτήρα και ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού μικρής κλίμακας, με στόχο την προστασία της ασφάλειας και υγείας μαθητών και διδασκόντων των σχολείων μας. Το σύνολο των εργασιών θα πραγματοποιηθεί τμηματικά και σε συγκεκριμένες φάσεις.

sxoleia 1

Παράλληλα με οικοδομικές εργασίες, ελαιωχρωματισμούς και υδραυλικές παρεμβάσεις και τους τρεις μήνες του καλοκαιριού συνεχίζονται οι παρεμβάσεις στις σχολικές μονάδες του Δήμου Θέρμης από το τμήμα Συντήρησης και Αυτεπιστασίας , ώστε το «πρώτο κουδούνι» να βρει πανέτοιμα τα σχολειά μας να υποδεχτούν τους μαθητές. Συγκεκριμένα, τα σχολικά κτίρια έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες αντικείμενο συντονισμένων παρεμβάσεων , με εργασίες συντήρησης και επισκευής, ιεραρχώντας ανάγκες και προτεραιότητες με βάση τα σχετικά αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η δημιουργία σύγχρονων και ποιοτικών συνθηκών στην εκπαιδευτική διαδικασία, θέτοντας προτεραιότητες στον τομέα των σχολικών κτιρίων, προκειμένου οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δήμου μας να μπορούν να απολαμβάνουν, αξιοπρεπείς και ‘‘ευχάριστες ’’ υποδομές, αναβαθμίζοντας την ποιότητα της σχολικής τους ζωής. Σταθερή προτεραιότητα του Δήμου Θέρμης αποτελεί η δημιουργία σχολικών μονάδων, πλήρως εξοπλισμένων, που να μπορούν να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις απαιτήσεις της σχολικής κοινότητας, και να αξιοποιούνται με επιτυχία από εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.