Δήμος Ηρακλείου Αττικής : 50 δέντρα προς φύτευμα στην γειτονιά της Καναπίτσας

0
345

Την αδιάκοπη εκστρατεία για την ενίσχυση του πράσινου της πόλης συνεχίζει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Η Υπηρεσία Πρασίνου προγραμματίζει για το επόμενο Σάββατο 28 Απριλίου να φυτεύσει περί τα 50 δέντρα σε σημεία της περιοχής της Καναπίτσας (σε πεζοδρόμια και κοινόχρηστους χώρους), αυτή τη φορά καλώντας να συμμετέχουν στην δράση και οι Ηρακλειώτες. Σε αυτή την κατεύθυνση ο Δήμος δίνει ραντεβού με όσους θέλουν να συμβάλλουν και αυτοί για να ομορφύνει η γειτονιά, μικρούς και μεγάλους, 28/4 στις 10 το πρωί μπροστά στην εκκλησία του Αγ. Νεκταρίου.

Τα δέντρα που θα φυτευτούν είναι: πεύκα, ελιές, αριζόνες, μουριές, βραχυχύτωνες, πορτοκαλιές, σφένδαμοι, μανταρίνια, νεραντζιές, λεύκες και προύνοι, τα οποία θα μπουν σε πρόσφορες θέσεις διάφορων δρόμων της Καναπίτσας.

Ειδική πρόσκληση θα λάβουν τα σχολεία της περιοχής, καθώς, όπως σημειώνει ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, «αυτές οι δράσεις έχουν διπλό στόχο: αφενός να κάνουμε πιο όμορφες τις γειτονιές μας, αφετέρου – και ίσως σημαντικότερα – να μάθουμε όλοι, περισσότερο όμως οι νέες γενιές, το πόσο σημαντικό είναι να αγαπάμε και να φροντίζουμε το πράσινο. Όταν έχουμε συμβάλλει και εμείς στο να φυτευτεί ένα δέντρο, γίνεται συνείδηση να το προστατεύουμε κιόλας».