Δήμος Ηρακλείου Αττικής : στο πλευρό των πυρόπληκτων

0
496

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής συνεχίζει να συγκεντρώνει τα αναγκαία είδη για την στήριξη των πυρόπληκτων της Αττικής.

– Συνεχίζουμε να μαζεύουμε φάρμακα (κυρίως γάζες, betadine, fucidin), εμφιαλωμένο νερό, πάνες για μωρά και μωρομάντηλα.

– Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για ελαφρά κλινοσκεπάσματα και φωτιστικά που λειτουργούν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα (φακοί, ρεσό, γκαζιού κτλ).

– Δεν χρειάζονται ρούχα. Υπάρχει μεγάλο απόθεμα από τις πρώτες κιόλας ώρες.

Θυμίζουμε, μπορείτε να αφήνετε τις προσφορές σας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, στο υπόγειο του δημαρχείου, από τις 8.00 έως τις 16.00.

Ευχαριστούμε τους εκατοντάδες Ηρακλειώτες που ανταποκρίθηκαν μαζικά στο κάλεσμα και συμμετείχαν στην συγκέντρωση των ειδών για τους πυρόπληκτους.

Επίσης, σημαντική η συνεισφορά των εθελοντών του Kύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων (ΚΕΑΝ) που βοήθησαν τις υπηρεσίες του Δήμου στην συγκέντρωση, την ταξινόμηση και την μεταφορά των προσφορών.

Και ο Δήμος Μαραθώνα ενημέρωσε ότι το κέντρο συγκέντρωσης ειδών στη Νέα Μάκρη γέμισε από προσφορές και έτσι θα χρειαστούν εκ νέου αποστολές πιθανόν από Δευτέρα. Στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου υπάρχει σε απόθεμα ξηρά τροφή, νερά και φάρμακα για να ξανασταλούν όταν χρειαστεί.

Η δράση του Δήμου όμως δεν σταματά. Δεδομένου ότι υπάρχουν εκατοντάδες εθελοντές που ψάχνουν ή φροντίζουν για τους πυρόπληκτους, ελάχιστες όμως ομάδες που μεριμνούν για τα ζωάκια που τραυματίστηκαν και αυτά στις πυρκαγιές, σε συνδυασμό με το ότι ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής είναι από τους λίγους που διαθέτει οργανωμένο Γραφείο Αστικής Πανίδας και ισχυρή ομάδα εθελοντών, από χθες και για όσο χρειαστεί μεταβαίνουμε στις πληγείσες περιοχές για να περισυλλέγουμε και να φροντίζουμε τους μικρούς μας φίλους.

Για τον σκοπό αυτό συνεχίζουμε να συγκεντρώνουμε νερά, μικρά πλαστικά μπολ για το τάισμα και φάρμακα για πληγές και εγκαύματα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, στο υπόγειο του δημαρχείου, από τις 8.00 έως τις 16.00 (τροφή έχουμε αρκετή από τις προσφορές των επιχειρήσεων της πόλης).

Παράλληλα, όποιος επιθυμεί μπορεί να ακολουθήσει την αποστολή στις πυρόπληκτες περιοχές δηλώνοντας την συμμετοχή του στο Γραφείο Αστικής Πανίδας του Δήμου, στο τηλέφωνο 2102832580.