Δήμος Ηρακλείου Αττικής : Στους πρώτους ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής που απορροφούν κονδύλια από το πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών

0
334

Στους πρώτους δήμους πανελλαδικά που καταφέρνουν να ενταχθούν και να απορροφήσουν τα κονδύλια του προγράμματος του Υπουργείο Εσωτερικών, Φιλόδημος ΙΙ, είναι ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής έχοντας υποβάλλει προτάσεις και για στους τρεις τομείς που χρηματοδοτεί το πρόγραμμα. Η αρχή έγινε με την έγκριση από πλευράς Υπουργείου της χρηματοδότησης 135.000 ευρώ για την προμήθεια μηχανημάτων έργου που θα εξυπηρετήσουν τις αντίστοιχες δημοτικές υπηρεσίες (προγραμματίζεται να αγοραστεί ένα επιπλέον σάρωθρο για την καθαριότητα), με τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής να είναι μέσα στους πέντε πρώτους που λαμβάνουν το «πράσινο φως».

Παρόμοια κατάληξη αναμένεται να έχει και η δεύτερη πρόταση που ήδη κατέθεσε ο Δήμος για την χρηματοδότηση του επόμενου πακέτου έργων στα σχολεία της πόλης ύψους 500.000 ευρώ. Από αυτά, τα 214.000 διεκδικούνται από τον «Φιλόδημο», προκειμένου να μπορέσουν να γίνουν ακόμα περισσότερες εργασίες συντήρησης, ανακαίνισης και αναβάθμισης των σχολικών κτιρίων.

Νέα πρόταση για τις παιδικές χαρές

Όμως υπάρχει και συνέχεια: με εισήγηση της δημοτικής αρχής, το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, στην τελευταία του συνεδρίαση, ομόφωνα αποφάσισε να υποβληθεί πρόταση και στον τρίτο τομέα που καλύπτει το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ, την χρηματοδότηση εργασιών ανακαίνισης και εξοπλισμού των παιδικών χαρών της πόλης, οι οποίες δεν έχουν ήδη καλυφθεί από τα έργα που πραγματοποίησε με δικούς του πόρους ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής.

Αυτές είναι επτά και ο Δήμος προϋπολογίζει να δαπανήσει 300.000 ευρώ για την ανακαίνισή τους (αλλαγή τάπητα, περίφραξης, παιχνιδιών κ.α.). Αν όλα πάνε καλά και η πρόταση του Δήμου εγκριθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών τα 225.000 από αυτά θα προέρθουν από τον Φιλόδημο, εξοικονομώντας χρήματα για το δημοτικό ταμείο, για να πάνε σε άλλα, περισσότερα έργα για την πόλη.

«Με σχέδιο και σοβαρότητα διεκδικούμε και επιτυγχάνουμε να ενισχύσουμε τις δομές της πόλης. Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής είναι από τους πρώτους που υπέβαλλαν ώριμες μελέτες στο πρόγραμμα Φιλόδημος και, κατά συνέπεια, από τους πρώτους πανελλαδικά που χρηματοδοτείται για τις προτάσεις του. Αποδεικνύουμε πως, όταν υπάρχει θέληση και πλάνο, δεν υπάρχουν δικαιολογίες παρά μόνο έργο…», σχολιάζει ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος.