Δήμος Ηρακλείου Αττικής : Γέμισε η Βίλα Στέλλα από φίλους της καλής φωτογραφίας

0
595

Εκατοντάδες φίλοι της φωτογραφίας έδωσαν το παρών στα εγκαίνια της φετινής Έκθεσης Ασπρόμαυρης Φωτογραφίας που διοργανώνουν τα αντίστοιχα Τμήματα του Δήμου Ηρακλείου Αττικής παρουσιάζοντας την αξιόλογη δουλειά των μαθητών τους. Στους τοίχους της Βίλα Στέλλας (Γαλήνης και Σοφίας) φιλοξενούνται – και θα συνεχίσουν να φιλοξενούνται έως το Σάββατο 23 Ιουνίου – καλλιτεχνικές λήψεις (πρόσωπα, τοπία, στιγμές κ.α.) μέσα από τη ματιά νέων αλλά και έμπειρων φωτογράφων, μέσα από ένα μοναδικό παιχνίδι με το φως και την εικόνα.

Στις εκπλήξεις της βραδιάς των εγκαινίων, η επίσημη παρουσίαση του γλυπτού Πτερόεντα Ι του Αντώνη Δεληγιάννη, το οποίο φιλοτεχνήθηκε ειδικά για την έκθεση και, πλέον, κοσμεί το αίθριο του νεοκλασικού πολιτιστικού κέντρου του Δήμου (δείτε πώς οι μαθητές Φωτογραφίας αποτύπωσαν το έργο στον σύνδεσμο http://www.faos.com.gr/awp/?p=4488)

«Με την περιέργεια και το πάθος να γνωρίσουμε και να αποκαλύψουμε τη μυστηριακή – ανορθολογική – επίδραση του φωτός και της κατανομής των τόνων στη διάταξη των αντικειμένων μέσα στο χώρο και το χρόνο, ανιχνεύοντας διακριτικά και με εσωτερικότητα στοιχεία της πραγματικότητας, που οδηγούν στη μεταμόρφωσή της, ξεκινήσαμε μια γοητευτική προσπάθεια φωτογραφικής αναζήτησης, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάζουμε σε αυτή την Έκθεση», σχολιάζει ο δάσκαλος φωτογραφίας του Δήμου, Γιάννης Γαλάνης.

«Έχουμε την τύχη στον Δήμο μας να παρέχουμε μαθήματα Φωτογραφίας με έναν από τους καλύτερους δάσκαλους, τον Γιάννη Γαλάνη. Το πλήθος του κόσμου που επισκέφτηκε και θα επισκεφθεί την Έκθεση αυτές τις ημέρες φανερώνει την αγάπη, το μεράκι και την φαντασία στην δουλειά που κάνουν όλοι στα Τμήματα Φωτογραφίας, δάσκαλος και μαθητές. Συγχαρητήρια σε όλους», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

Όπως αναφέρθηκε, η Έκθεση Αναλογικής Φωτογραφίας θα διαρκέσει έως τις 23 Ιουνίου με ώρες επίσκεψης από τις 18.00 έως τις 22.00. Είσοδος ελεύθερη.