Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Έγκριση 500.000 ευρώ για εργασίες στα σχολεία

0
332

Ακόμα μια μεγάλη εργολαβία για την συντήρηση και την επισκευή των σχολείων της πόλης είναι έτοιμος να ξεκινήσει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, έπειτα από εισήγηση της δημοτικής αρχής, εγκρίθηκε η μελέτη ύψους 500.000 ευρώ τα οποία θα διατεθούν στο προσεχές διάστημα για εργασίες και παρεμβάσεις στα σχολεία που παρουσιάζουν ανάγκες. Η λίστα με τις απαιτούμενες εργασίες διαμορφώθηκε σε συνεργασία και σύμφωνα με τις προτάσεις της σχολικής κοινότητας: διευθύνσεις και συλλόγους γονέων και κηδεμόνων.

Ευτυχής συγκυρία, η επίκαιρη εξαγγελία από το Υπουργείο Εσωτερικών του προγράμματος Φιλόδημος, το οποίο χρηματοδοτεί τους δήμους τις χώρας για τέτοιου είδους παρεμβάσεις σε σχολικά κτίρια. Για το Ηράκλειο Αττικής διατίθεται το ποσό των 214.000 ευρώ, χρήματα που ο Δήμος έχει ήδη δρομολογήσει τις διαδικασίες για την απορρόφησή τους. Αν όλα πάνε καλά, λοιπόν, ο Δήμος θα μπορέσει να ανακαινίσει ακόμα περισσότερα σχολεία, με σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων για το δημοτικό ταμείο.

«Είναι το τρίτο πακέτο έργων που εγκρίνει αυτή η διοίκηση του Δήμου, η μεγαλύτερη έως τώρα εργολαβία, για να καλυφθούν όσα σχολεία δεν είχαν ανακαινιστεί με τις παρεμβάσεις των προηγούμενων χρόνων. Στόχος μας να παραδώσουμε στα παιδιά κτίρια λειτουργικά, φιλικά, ένα δεύτερο σπίτι όπου μπορούν να βάλουν γερές τις βάσεις για το μέλλον τους», σχολίασε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η πλήρης αναστροφή του οικονομικού κλίματος με τα πλεονάσματα που δημιουργεί πλέον η διαχείριση της νέας δημοτικής αρχής, θα επιτρέψουν στον Δήμο να συνεχίσει αυτά τα έργα και σε τέταρτη και σε πέμπτη φάση, όσο χρειαστεί μέχρι να βελτιωθεί η εικόνα όλων των σχολείων του Ηρακλείου.