Δήμος Ηλιούπολης: Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα για τους νέους μαθητές της Α΄ Δημοτικού!

0
396
Βαλασόπουλος Ηλιούπολη
Βασίλης Βαλασόπουλος, Δήμαρχος Ηλιούπολης

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα διοργανώνει ο Δήμος Ηλιούπολης, σε συνεργασία με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σχολικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, με σκοπό την ομαλότερη μετάβαση των μικρών μαθητών από το νηπιαγωγείο στην πρώτη τάξη του δημοτικού σχολείου.

Το πρόγραμμα σκοπεύει να προσφέρει πρότυπες ψυχολογικές υπηρεσίες στους μικρούς μαθητές και τους γονείς τους. Πρόκειται για μια εξειδικευμένη ψυχολογική υπηρεσία μέσω της οποίας σε σύντομο χρονικό διάστημα πραγματοποιείται η σκιαγράφηση της αναπτυξιακής ετοιμότητας των νηπίων με στόχο την αποτελεσματική συμβουλευτική των γονέων.

Η διαδικασία θα περιλαμβάνει συζήτηση με τους γονείς και δραστηριότητες με το νήπιο σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο στο Δημαρχείο. Η ανίχνευση θα καλύψει ευρύτερους τομείς της ανάπτυξης όπως αδρή και λεπτή κινητικότητα, αυτοεξυπηρέτηση, κοινωνικότητα, επικοινωνία, γνωστικές δεξιότητες κ.ά.

Η υπηρεσία ξεκίνησει τη Δευτέρα 19 Ιουνίου και θα λάβει χώρα σε απογευματινές ώρες. Για πληροφορίες και αιτήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους αρμόδιους ψυχολόγους στο 210.9970048 κάθε Τετάρτη και Πέμπτη από 4-6μμ.

Η υπηρεσία προσφέρεται σε συγκεκριμένο αριθμό αιτούντων, δωρεάν ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως την Παρασκευή 7 Ιουλίου.