Δήμος Δράμας : Δραματικός μονόλογος : ” ΣΤΗ ΖΩΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ “.

0
464

Το θεατρικό εργαστήρι της Νικολέτας Μεταξά, παρουσιάζει σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση στη Δράμα, τον δραματικό μονόλογο : ” ΣΤΗ ΖΩΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ”

Το έργο, αυτή τη φορά, είναι ένας θεατρικός μονόλογος, μια μυθοπλασία που θα μπορούσε άνετα, να είναι μια πραγματική ιστορία.

Πραγματεύεται τη ζωή της Ευτυχίας Ζαφειρίου, γυναίκα μιας γενιάς μετά, των προσφύγων του Μικρασιατικού πολέμου. Φωτίζει τη ζωή εκείνων που επέζησαν από ένα καταστροφικό πόλεμο και κατά πόσο λυτρώθηκαν από τις πληγές του.

Πρόκειται για ένα οικογενειακό δράμα που εκτυλίσσεται  στις Κυδωνιές της Μυτιλήνης όπου η πρωταγωνίστρια έρχεται αντιμέτωπη με τη σκληρή πραγματικότητα μιας αλήθειας που δε φαντάστηκε ποτέ, όπως κι οι θεατές. Λυγίζει και ορθώνει το ανάστημά της μπροστά στις απρόβλεπτες καταστάσεις που χτυπούν τη ζωή της”. Ο θεατής παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα, καθώς οι εξελίξεις και οι ανατροπές τον καθηλώνουν μέχρι το τέλος του έργου.

Σενάριο : Λία Μεταξά

Σκηνοθεσία: Δέσποινα Σαρόγλου

Ερμηνεία: Νικολέτα Μεταξά

Το τραγούδι της παράστασης ” Στη ζωή απέναντι ” μας ταξιδεύει και μας συγκινεί . Είναι μια πρόγευση γι αυτό που πρόκειται να παρακολουθήσουμε.

Στίχοι-Μουσική: Λία Μεταξά

Ενορχήστρωση:Αντώνης Κεραμιδάς

Ερμηνεία: Νικολέτα Μεταξά