Δήμος Διονύσου : Ξεκίνησε η κατασκευή του μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου στο ΒΡΥΣΑΚΙ

0
468

Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του αντιπλημμυρικού έργου που αφορά στην κατασκευή δικτύου όμβριων υδάτων για τη διευθέτηση του ρέματος “ΒΡΥΣΑΚΙ”, κόστους περίπου 4 εκατ. ευρώ, για την αντιπλημμυρική προστασία της Δημοτικής Κοινότητας Αγ. Στεφάνου.

Το έργο δημοπρατήθηκε και υλοποιείται από την Περιφέρεια Αττικής έπειτα από σχετική μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και αφορά τη διευθέτηση του ρέματος «Βρυσάκι», που διασχίζει τον πολεοδομικό ιστό όλης της πόλης του Αγίου Στεφάνου σε ανοικτή και κλειστή διατομή.

Η εκτέλεση του έργου περιλαμβάνει εργασίες εκβάθυνσης της κοίτης του και την κατασκευή αναβαθμών συγκράτησης φερτών υλικών σε μήκος περίπου 2,5 χιλιομέτρων καθώς και την κατασκευή αγωγών βαρύτητας του δικτύου όμβριων υδάτων μήκους περίπου 7,9 χιλιομέτρων.

Η παράδοση του έργου προβλέπεται να πραγματοποιηθεί εντός 18 μηνών.

Την περίοδο αυτή θα πραγματοποιηθούν εργασίες κατασκευής δικτύου αποχέτευσης όμβριων υδάτων στις οδούς Αφροδίτης, Καραολή & Δημητρίου σε τμήμα πλησίον της οδού Μυστρά.

Ο Δήμαρχος Διονύσου κ. Διονύσης Ζαμάνης δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, που οι κάτοικοι του Αγίου Στεφάνου περίμεναν επί δεκαετίες και έπειτα από συντονισμένες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, γίνεται πραγματικότητα. Μαζί με το αντιπλημμυρικό έργο της οδού Πιπεροπούλου, προϋπολογισμού 5 εκ. ευρώ, που είναι σε διαδικασία δημοπράτησης, θα επιλύσουν το χρόνιο ζήτημα των καταστροφών που προκαλούνται από τις πλημμύρες στον αστικό ιστό του Αγίου Στεφάνου. Σύντομα, θα επιτευχθεί η πλήρης αντιπλημμυρική προστασία της Δημοτικής Ενότητας και θα δοθεί οριστικό τέλος στο πρόβλημα των κατοίκων»