Δήμος Βόλβης: Εκδήλωση στην Αρεθούσα για την πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού

0
110

Με σύνθημα: «Η πρόληψη σώζει ζωές», ο δήμος Βόλβης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Αρέθουσας πραγματοποίησε ενημερωτική εκδήλωση στην Αρέθουσα, στο πλαίσιο της καθιέρωσης τουΟκτωβρίου, ως μήνα Πρόληψης για τον Καρκίνο του Μαστού.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Συλλόγου Γυναικών Αρέθουσας, το απόγευμα της Κυριακής 29 Οκτωβρίου 2017, διεξήχθησαν δυο ενδιαφέρουσες ομιλίες για ένα θέμα που αφορά όλες τις γυναίκες.

Ομιλητές ήταν ο εντεταλμένος σύμβουλος Υγείας Δήμου Βόλβης και γενικός ιατρός επιμελητής Β’ Κέντρου Υγείας Μαδύτου Χρήστος Χατζής και οχειρουργός μαστού Γεώργιος Ρόιδος.

Αναφέρθηκαν με λεπτομέρειες στους τρόπους έγκαιρης διάγνωσης της ασθένειας και στις απαραίτητες εξετάσεις που συνοδεύουν όλες τις απαιτούμενες μεθόδους πρόληψης. Παράλληλα, μίλησαν για όλες τις νεώτερες εξελίξεις στη μάχη που δίνει η ιατρική έναντι του καρκίνου του μαστού, ενώ απάντησαν σε σχετικές ερωτήσεις του κοινού.

Σημειώνεται ότι ο δήμος Βόλβης, κάθε χρόνο συμμετέχει με ενημερωτικές εκδηλώσεις, στην εκστρατεία πρόληψης του καρκίνου του μαστού, η οποία κορυφώνεται κάθε Οκτώβριο.