Δήμος Βοΐου: Αποκαλυπτήρια για το μνημείο εις μνήμη του ειδικού φρουρού Στάθη Λαζαρίδη

0
290

Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου που στήθηκε εις μνήμη του ειδικού φρουρού Στάθη Λαζαρίδη, πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου.

Η περίπτωση του Στάθη Λαζαρίδη είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, καθώς ο ειδικός φρουρός είχε τραυματιστεί βαρύτατα κατά την μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας για έλεγχο και εντοπισμό χασισοκαλλιεργειών, στα Ζωνιανά Κρήτης στις 5 Νοεμβρίου του 2007. Ο Λαζαρίδης «πάλεψε» για 8 χρόνια, αλλά δεν τα κατάφερε, καθώς «έφυγε» από τη ζωή στις 5 Σεπτεμβρίου 2015 σε ηλικία 37 ετών.

Στην τελετή αποκαλυπτηρίων του μνημείου παρευρέθηκε η ηγεσία της Αστυνομίας στη Δυτική Μακεδονία, η σύζυγός του και η  10χρονη κόρη τους, οι γονείς του και πλήθος συγγενών, συναδέλφων, φίλων και κατοίκων του Τσοτυλίου.

Το μνημείο στήθηκε στην είσοδο του Τσοτυλίου Κοζάνης, γενέτειρα του Στάθη Λαζαρίδη με πρωτοβουλία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης, του δήμου Βοΐου και του Ομίλου Φίλων Ελληνικής Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, που χρηματοδότησε το έργο.

Ο πρώην επιτελάρχης αντιστράτηγος εα Στέφανος Σκότης σημείωσε ότι «όλοι εμείς αλλά και η πολιτεία δεν πρέπει να ξεχνάμε τις οικογένειες των αστυνομικών που χάνονται στο καθήκον και πως δεν εξαντλούνται όλα με την δημιουργία ενός μνημείου για την μνήμη τους».

Μετά την τελετή των αποκαλυπτηρίων οι οργανωτές παράδωσαν σε ένδειξη τιμής την ελληνική σημαία στην κόρη του αδικοχαμένου ειδικού φρουρού