Δήμος Ασπροπύργου : «Ηπατίτιδες: Νεότερες εξελίξεις».

0
678

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου και Μέλος του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε), κ. Νικόλαος Μελετίου,
σας προσκαλεί στη διάλεξη που θα δώσει,
ο Παθολόγος – Ηπατολόγος, Διευθυντής της Κλινικής «Άγιοι Ανάργυροι», Επίκουρος Καθηγητής Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών,
κ. Ιωάννης Ελευσινιώτης

τη Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018, στις 20:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ασπροπύργου (¨Δ. Καλλιέρης¨), με θέμα:

«Ηπατίτιδες: Νεότερες εξελίξεις».

* Ο Ιωάννης Σ. Ελευσινιώτης υπηρετεί ως Αναπληρωτής Καθηγητής Παθολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι Διευθυντής της Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς « Οι Άγιοι Ανάργυροι». Έχει εργασθεί ως Επιμελητής Ε.Σ.Υ Παθολογίας-Ηπατολογίας στο Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών (2003-2006) και ως Λέκτορας και Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών (2006-2010) στην Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική και το Ηπατογαστρεντερολογικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου». Ειδικεύθηκε στην Παθολογία στο «Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών» (1995-2000) και ολοκλήρωσε την Διδακτορική Διατριβή του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2002. Μετεκπαιδεύθηκε στην Ηπατολογία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο “Vall de Hebron” της Βαρκελώνης στην Ισπανία δουλεύοντας μαζί με τους Rafael Esteban και Maria Buti, ηπατολόγους διεθνούς φήμης.

Ο κ. Ελευσινιώτης διετέλεσε μέλος (2007-2009) και Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου (2009-2011) της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Ήπατος, είναι ενεργό μέλος της επιστημονικής επιτροπής ιογενούς ηπατίτιδας του Κέντρου Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) από το 2002 έως σήμερα καθώς και ενεργό μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Μελέτης Ήπατος (EASL) και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Κλινικής Μικροβιολογίας και Λοιμωδών Νοσημάτων (ESCMID) όπως επίσης και πολλών εθνικών επιστημονικών οργανισμών. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα του κ. Ελευσινιώτη είναι επικεντρωμένα στην επιδημιολογία και τη θεραπεία της ιογενούς ηπατίτιδας ιδιαίτερα σε ειδικές ομάδες πληθυσμού (εγκυμοσύνη, ηλικιωμένους, χρήστες ουσιών, HIV) όμως έχει εργαστεί και σε άλλα ερευνητικά πεδία της Ηπατολογίας, Γαστρεντερολογίας, Λοιμώξεων και Εσωτερικής Παθολογίας.

Έχει δημοσιεύσει πάνω από 90 εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά έχοντας πάνω από 1800 βιβλιογραφικές παραπομπές και έχει κληθεί ως κριτής εργασιών υποβαλλομένων προς δημοσίευση για περισσότερα από 50 γαστρεντερολογικά, ηπατολογικά, επιδημιολογικά και παθολογικά επιστημονικά περιοδικά του εξωτερικού. Έχει βραβευθεί 15 φορές για εργασίες του σε πανελλήνια συνέδρια Ηπατολογίας, Γαστρεντερολογίας και Εσωτερικής Παθολογίας.