Δήμος Αλμωπίας : Ολοκληρώθηκε η ανάπλαση της πλατείας Εξαπλατάνου

0
359

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανάπλασης της πλατείας Εξαπλατάνου, ένα σημείο αναφοράς για το χωριό που παρουσίαζε μια άσχημη εικόνα και το οποίο δεν ήταν προσπελάσιμο λόγω των σημαντικών φθορών που είχε υποστεί, είτε από τις ρίζες των δέντρων, είτε από τις καταστροφές στα πλακάκια, στα πεζοδρόμια και στο σιντριβάνι.

Συγκεκριμένα, οι εργασίες περιελάμβαναν καθαιρέσεις πλακοστρώσεων, αποξήλωση κρασπέδων, εκσκαφές για τη διαμόρφωση του εδάφους, επιχώματα από κοκκώδη υλικά, πλήρωση νησίδων με φυτική γη, κατασκευή βάσης με δομικό πλέγμα και σκυρόδεμα, καθώς και εργασίες κρασπεδώσεων, πεζοδρομήσεων και πλακοστρώσεων. Στο χώρο της πλατείας και σε ορισμένα σημεία του πεζοδρομίου, έγινε διαμόρφωση διάβασης-πρόσβασης ΑΜΕΑ, για την ασφαλή διέλευσή τους με ράμπες όπως προβλέπουν οι προδιαγραφές. Επίσης, έγιναν εργασίες επισκευής στον εξωτερικό χώρο του σιντριβανιού, καθώς είχαν αποκολληθεί πολλά πλακίδια τα οποία και αντικαταστάθηκαν.


Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 9.998,83 (με το ΦΠΑ) και η επίβλεψη έγινε από το Τμήμα Τεχνικής Υπηρεσίας .Χρηματοδότηση του έργου ΣΑΤΑ 2016.
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος τόνισε σε δήλωσή του την αναγκαιότητα υλοποίησης αυτού του έργου, καθώς πρόκειται για κεντρικότατο σημείο του Εξαπλατάνου και πλέον οι πολίτες θα μπορούν να απολαμβάνουν αυτόν τον χώρο, που μέχρι πριν λίγο καιρό παρουσίαζε μια άσχημη εικόνα και σίγουρα δεν μπορούσε να είναι χρηστικός και λειτουργικός.