Δήμος Αλίμου: Δράση ενημέρωσης κατά των Ναρκωτικών στις 24 Ιουνίου

0
377
Ανδρέας Κονδύλης
Ανδρέας Κονδύλης, Δήμαρχος Αλίμου

Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών στις 26 Ιουνίου, ο Δήμος Αλίμου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή», τον Σύλλογο Ασθενών Ήπατος «Προμηθέας» και τα Κέντρα Πρόληψης & Εξέτασης «Checkpoint», διοργανώνει δράση ενημέρωσης το Σάββατο 24 Ιουνίου 2017 από τις 16:00 έως τις 20:00, στην παραλία του Αλίμου δίπλα στον Δημοτικό Κινηματογράφο Cine Alimos.

Η Κινητή Μονάδα των «Checkpoint» θα παρέχει τη δυνατότητα δωρεάν εξέτασης για HIV και ιογενείς ηπατίτιδες, με τη μέθοδο «rapid test». Η συγκεκριμένη εξέταση χρησιμοποιεί μόνο μία σταγόνα αίμα από το δάχτυλο και δίνει αξιόπιστο αποτέλεσμα σε ένα μόλις λεπτό. Είναι ανώνυμη και δωρεάν και η ανακοίνωση του αποτελέσματος είναι απόλυτα εμπιστευτική. Επίσης, το προσωπικό και οι εθελοντές της «Θετικής Φωνής» θα ενημερώνουν το κοινό και θα διανέμουν έντυπο υλικό αναφορικά με τη σεξουαλική αγωγή και υγεία και τη μείωση βλάβης από τη χρήση ψυχοδραστικών ουσιών.

Τα «Checkpoint» αποτελούν μια πρωτοβουλία του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», σε συνεργασία με το «Aids Healthcare Foundation» (AHF), το Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), το οποίο παρέχει εξειδικευμένη εκπαίδευση, εποπτεία και αξιολόγηση και τον Σύλλογο Ασθενών Ήπατος «Προμηθέας».