Αντώνης Ζερβός: Ο τουρισμός είναι μια υπόθεση που μας αφορά όλους!

0
383
Αντώνης Ζερβός, Δήμαρχος Αγίου Νικολάου

“Ο τουρισμός μας αφορά όλους και μας ενώνει ! Είναι ίσως η μεγαλύτερη επένδυση στο μέλλον  για την οικονομική και κοινωνική ευημερία του τόπου και της χώρας μας».

Στην δήλωση αυτή προχώρησε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, με αφορμή τις εκδήλωσεις που προγραμματίζονται για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού (26-27/9), όπου μεταξύ άλλων θα παρουσιαστούν στους πολίτες της ευρύτερης περιοχής, τα νέα προωθητικά έντυπα του Δήμου (Θρησκευτικός Τουρισμός, παραλίες, Υπαίθριες Δραστηριότητες) που ήδη έχουν εκδοθεί και διατίθενται από το Γραφείο Πληροφοριών.

Τα νέα έντυπα κυκλοφόρησαν σε 5 γλώσσες : στην ελληνική, αγγλική, ρωσική, γερμανική και γαλλική, ενώ όπως έγινε γνωστό τα  έντυπα, το λογότυπο του Δήμου, τα προωθητικά βίντεο για την ευρύτερη περιοχή του Αγίου Νικολάου, το τουριστικό site καθώς οι στοχευμένες καταχωρήσεις που υπήρξαν την τρέχουσα περίοδο σε έντυπα ευρείας κυκλοφορίας (Καθημερινή, Aegean, ξενόγλωσσα περιοδικά κ.α), θα παρουσιαστούν στο ευρύ κοινό και ιδιαίτερα σε εκπροσώπους συλλογικών φορέων ασχολούμενων με τον τουριστικό κλάδο, προκειμένου ν΄ αποτελέσουν στο εξής χρήσιμο εργαλείο για την προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού στην περιοχή.

Ήδη όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου εξετάζεται από την αρμόδια επιτροπή τουρισμού, η επανέκδοση του φωτογραφικού λευκώματος που εξέδωσε η παρούσα δημοτική αρχή,  ενώ όπως αποφασίστηκε το επόμενο χρονικό διάστημα, αναμένεται να παραδοθεί, από τον γλύπτη Παντελή Σωτηριάδη, ένα δισδιάστατο ομοίωμα της “Αρπαγής της Ευρώπης” προκειμένου να προσφέρεται στο εξής ως δώρο στους επισκέπτες του δήμου.

 

Ο κ. Ζερβός ευχαριστώντας τα μέλη της επιτροπής τουρισμού και συγκεκριμένα τους : Φανή Μπατζάκη (γραφίστρια), Γιώργο Πελεκανάκη (πρόεδρο Δ/ντων ξενοδοχείων Ελλάδας), Γιάννη Τζαγκαράκη (σύμβουλο τουρισμού), έκανε επίσης γνωστό ότι στην ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί με αφορμή την Παγόσμια Ημέρα Τουρισμού, θα παρουσιαστούν επίσης : ο χάρτης αλλά και το γενικό έντυπο του δήμου που αναμένεται να ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο, καθώς επίσης το έντυπο – αφιέρωμα στην γαστρονομία και τα νέα folder που έχουν σχεδιαστεί.

Εξ άλλου σύμφωνα με την ενημέρωση, τους επόμενους μήνες σχεδιάζεται η έκδοση ειδικού εντύπου για το Λιμενικό Ταμείο και την Δημοτική Ανώνυμη Επιχείριση (ΔΑΕΑΝ), ενώ σε τροχιά υλοποίησης έχει ήδη τεθεί η επικαιροποίηση του φωτογραφικού υλικού, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί στο εξής στις νέες δράσεις που προγραμματίζονται.