Δήμος Αγίας Παρασκευής: Ομάδα ενεργών πολιτών «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ» για την Αγία Παρασκευή

0
289

Τη δημιουργία ομάδας ενεργών πολιτών, με το όνομα «Αλλάζουμε», ανακοίνωσαν σήμερα, σε συνέντευξη τύπου, 101 κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής.

 

Στην Ομάδα «Αλλάζουμε» μετέχουν πολίτες με έντονη παρουσία και δράση στην τοπική κοινωνία, αλλά και οι ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιάννης Μυλωνάκης, Γιάννης Λογοθέτης, Μαρία Ρεμπούτσικα και Ελισάβετ Πετσατώδη.

 

Παρουσιάζοντας την ιδρυτική διακήρυξη της Ομάδας, ο Γιάννης Μυλωνάκης ανέφερε ότι   κινητήρια δύναμη για τη δημιουργία της είναι η πίστη όλων στις δυνατότητες της Αγίας Παρασκευής και η επιδίωξη να αναβαθμιστεί η πόλη και να γίνει καλύτερη η ζωή των κατοίκων της.

 

«Αντιλαμβανόμαστε», είπε ο κ. Μυλωνάκης, «ότι η αδιαφορία,  ή απροθυμία να εμπλακούμε ενεργά, επιτρέπει να συνεχίζεται  αυτό που δεν μας αρέσει. Αποφασίσαμε, λοιπόν, να μη συμβιβαστούμε με αυτή την πτωτική πορεία. Να πρωτοστατήσουμε στην προσπάθεια για ενεργή συμμετοχή στα δρώμενα της πόλης μας και να αλλάξουμε ό,τι δεν μας αξίζει. Να αναλάβουμε δράση, με τη δημιουργία της ομάδας ενεργών πολιτών “Αλλάζουμε”.

 

  • Αλλάζουμε σημαίνει ότι δεν περιοριζόμαστε στο να διαπιστώνουμε, να δυσφορούμε και να διαμαρτυρόμαστε, αλλά ότι θέτουμε ρεαλιστική και υλοποιήσιμη ατζέντα για την πόλη μας. Δημιουργούμε προοπτική.
  • Αλλάζουμε σημαίνει ξεπερνάμε κομματικούς φραγμούς, «ταμπέλες» και αγκυλώσεις του χθες και δουλεύουμε μαζί.
  • Αλλάζουμε σημαίνει σταματάμε να μιλάμε για τους δημότες και μιλάμε με τους δημότες.
  • Αλλάζουμε σημαίνει εγκαταλείπουμε τη λογική της διαχείρισης και υιοθετήσουμε τη λογική της ανάπτυξης.
  • Αλλάζουμε δεν σημαίνει διορθώνουμε το παλιό. Αλλάζουμε σημαίνει φέρνουμε το καινούριο.

 

Σε σύντομες παρεμβάσεις τους τόσο οι ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι όσο και οι Έλλη Κομνηνού, Χρήστος Λαμπρινάκης, Σέβη Σταυροπούλου,  εξήγησαν τους λόγους που οδήγησαν στη συμμετοχή τους στην ομάδα «Αλλάζουμε» και  κάλεσαν όλους τους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής να πάρουν μέρος στη διαμόρφωση των θέσεων για τα θέματα που τους απασχολούν, καταθέτοντας τις απόψεις τους στο allazoume.gr, αλλά και να γίνουν μέλη της Ομάδας, για να γίνει η φωνή τους πιο δυνατή.