Δήμος Άργους Μυκηνών: Την κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζήτησε ο δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος

0
414
Δημήτρης Καμπόσος, Δήμαρχος Άργους - Μυκηνών
Δημήτρης Καμπόσος, Δήμαρχος Άργους - Μυκηνών

Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος απέστειλε επιστολή όπου ζητά να κηρυχτεί ο Δήμος Άργους Μυκηνών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την έντονη χαλαζόπτωση που έλαβε χώρα την Παρασκευή 16 Ιουνίου.

Η χαλαζόπτωση προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειες, ζημιές σε θερμοκήπια, φυτικό κεφάλαιο, συστήματα άρδευσης , αγροτικές αποθήκες και στις αγροτικές υποδομές εν γένει σε όλο τον Αργολικό κάμπο.

Ο κ. Καμπόσος, στην επιστολή του, αναφέρει πως είναι απαραίτητη η άμεση εκτίμηση των ζημιών από την πλευρά των Eλεγκτών – Γεωπόνων του ΕΛΓΑ προκειμένου να καταβληθούν οι σχετικές αποζημιώσεις στους πληγέντες για τις μεγάλες ζημιές που προκλήθηκαν στις καλλιέργειες.

Ο Δήμαρχος προέβη στην υποβολή αιτήματος στην Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου, για την κήρυξη του Δήμου Άργους Μυκηνών σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών και την άμεση διαχείριση των συνεπειών από τις καταστροφές που προκλήθηκαν από την σφοδρή χαλαζόπτωση.