Γ. Σωφρόνης : Στον εισαγγελέα οι καταγγελίες συμπολιτών μου για φαινόμενα τραμπουκισμού

0
463

Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να αμαυρώσει την εικόνα του Δήμου και της τοπικής μας κοινωνίας.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, ομάδα κατοίκων κατήγγειλε τον ξυλοδαρμό ηλικιωμένου συμπολίτη μας , σε παραλία του Δήμου Σαρωνικού. Συνέδεσαν μάλιστα το περιστατικό αυτό με συγκεκριμένη δραστηριότητα του πολίτη που ξυλοκοπήθηκε , καθώς και με φαινόμενα ανομίας και παραβατικής συμπεριφοράς στα οποία έχει εναντιωθεί.

Ως Δήμαρχος δεν μπορώ να γνωρίζω αν όσα καταγγέλθηκαν,  ισχύουν. Αυτό είναι δουλειά της Αστυνομίας και της Εισαγγελίας.

Ως Δήμαρχος επίσης αρνούμαι να αποδεχθώ ότι μεμονωμένα περιστατικά αποτελούν κανόνα σε ένα Δήμο, στον οποίο ζουν πολίτες που ξεχωρίζουν, άνθρωποι με υψηλό επίπεδο κι απαιτήσεις.

Ως άνθρωπος και οικογενειάρχης όμως επιπλέον, δεν ανέχομαι τη βία και τους τραμπουκισμούς, ιδιαίτερα σε βάρος ηλικιωμένων συνανθρώπων μου.

Για τους λόγους αυτούς έδωσα εντολή στη Νομική Υπηρεσία του Δήμου μας  και παρέδωσε σήμερα 19 Ιουνίου στην Εισαγγελία Αθηνών το βίντεο από τη συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, προκειμένου να διερευνήσει αρμοδίως αν έχουν διαπραχθεί κι από ποιους, αξιόποινες πράξεις.

Δεν πρόκειται ο Δήμος Σαρωνικού κι εγώ προσωπικά ως Δήμαρχος ούτε να ανεχθώ, ούτε να καλύψω καμία παραβατική συμπεριφορά. Δεν θα επιτρέψω επίσης σε κανέναν να αμαυρώσει την εικόνα του Δήμου και της τοπικής μας κοινωνίας, αναγάγοντας σε κανόνα μεμονωμένα περιστατικά.

Με την προσφυγή μας στη Δικαιοσύνη βάζουμε stop στη βία , stop στο λαϊκισμό και στη δημιουργία κλίματος φόβου και ανασφάλειας που επιχειρείται από συγκεκριμένους κύκλους.