Γ. Μπουτάρης: Πρόταση για την παραχώρηση στον Δήμο Θεσσαλονίκης του οικοπέδου του πρώην ορφανοτροφείου «Μέγας Αλέξανδρος».

0
295
Μπουτάρης Θεσσαλονίκη
Γιάννης Μπουτάρης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Η οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό πρέπει να αφυπνίσει την Θεσσαλονίκη, ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη διάρκεια του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου.

Για τον λόγο αυτό ο κ. Μπουτάρης χαιρέτισε την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου, για σύσταση ενιαίου φορέα διαχείρισης του Θερμαϊκού Κόλπου, ο οποίος θα μπορεί α αναλάβει την ευθύνη σε υποθέσεις όπως το φυτοπλαγκτόν που παρουσιάστηκε πρόσφατα.

Ο κ. Μπουτάρης ανακοίνωσε πως στην επόμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στην πόλη, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση για το μέλλον του οικοπέδου του πρώην ορφανοτροφείου «Μέγας Αλέξανδρος». Όπως ανέφερε ο κ. Μπουτάρης. το θέμα θα συζητηθεί παρουσία και του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Άνθιμου, καθώς όπως αποκάλυψε μετά την ομιλία του κ. Τσίπρα στο κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» στο πλαίσιο της ΔΕΘ, παρουσία και του κ. Άνθιμου, πρότεινε να δοθεί στον δήμο το οικόπεδο του πρώην ορφανοτροφείου που έχει παραχωρηθεί στη Μητρόπολη για τη δημιουργία κλινικής χρονίων νοσημάτων, ώστε να μετατραπεί σε πάρκο – και σε αντάλλαγμα ο δήμος Θεσσαλονίκης να δώσει 5-10 στρέμματα από τον ελεύθερο χώρο στα Λουτρά της Θέρμης.

«Ο πρωθυπουργός συμφώνησε με την ιδέα και συμφωνήσαμε να τεθεί το θέμα σε συζήτηση την επόμενη φορά που θα έρθει στην πόλη. Στη συνέχεια, επικοινώνησε μαζί μου η αρμόδια υπουργός, Θεανώ Φωτίου, λέγοντας μου πως συμφωνεί με αυτή τη λύση, και πως εκτός από πάρκο, επιθυμία της κυβέρνησης είναι στο χώρο να γίνει και μια παιδική χαρά για ΑΜΕΑ», είπε ο κ. Μπουτάρης.

Επιπλέον, στο θέμα των έργων στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» ο κ. Μπουτάρης κάλεσε τον υπουργό Υποδομών-Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, να καθίσει στο τραπέζι των συζητήσεων με τη Fraport και τις αεροπορικές εταιρίες για να λυθεί το πρόβλημα.

Παράλληλα, ο κ. Μπουτάρης επανέλαβε την πρόταση του να φύγει ο ποδηλατόδρομος από το πεζοδρόμιο της Νέας Παραλίας και να μεταφερθεί επί της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου επανέλαβε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

«Ο ποδηλατόδρομος είναι λάθος έτσι όπως είναι , να μετακινηθεί στην πλευρά του πεζοδρομίου επί της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου. Έχω προτείνει να συζητήσουμε να μεταφερθεί ο ποδηλατόδρομος στην πλευρά του πεζοδρομίου επί της Μ. Αλεξάνδρου. Το πεζοδρόμιο είναι άχρηστο, δεν χρησιμοποιείται. Μπορεί κάλλιστα να γίνει εκεί ο ποδηλατόδρομος και να χρησιμοποιείται το μεγάλο πεζοδρόμιο της παραλίας για όσους θέλουν να κάνουν την βόλτα τους», σημείωσε ο κ. Μπουτάρης.

Ακόμη, ο κ. Μπουτάρης έδωσε απάντηση στον Κωνσταντίνο Σεβρή από την δημοτική παράταξη «Μένουμε Θεσσαλονίκη», ο οποίος είπε ότι αν φύγει ο ποδηλατόδρομος από τη Νέα Παραλία θα τοποθετηθούν στο σημείο τραπεζοκαθίσματα.

Τέλος, με αφορμή την 82η ΔΕΘ, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επανέλαβε πως η Έκθεση θα πρέπει να παραμείνει ένα καθαρά εμπορικό γεγονός. «Τι γυρεύουν οι ένοπλες δυνάμεις στη ΔΕΘ; Μπορεί ο κ. Καμένος να στήσει ένα περίπτερο στη Νέα Παραλία από 26 έως 28 Οκτωβρίου και να έρχεται ο κόσμος να θαυμάζει» σημείωσε χαρακτηριστικά.