Γιώργος Πατούλης: Το υπουργείο Εσωτερικών πρέπει να δώσει λύση στο ζήτημα των συμβασιούχων

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του προέδρου της ΚΕΔΕ

0
414
Πατούλης Μαρούσι Αμαρουσίου ΚΕΔΕ
Γιώργος Πατούλης, δήμαρχος Αμαρουσίου, πρόεδρος ΚΕΔΕ

Την παρουσίαση μιας λύσης στο ζήτημα που προέκυψε μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας γύρω από το θέμα της μονιμοποίησης των συμβασιούχων ζητά από τη διοίκηση του υπουργείου Εσωτερικών ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργος Πατούλης.

Ο κ. Πατούλης ζητά από το υπουργείο Εσωτερικών να παρουσιάσει άμεσα μια λύση που θα υποστηρίζει τον αγώνα των συμβασιούχων, αλλά ταυτόχρονα θα εξασφαλίζει στους Δήμους και τις αιρετές διοικήσεις τους το δικαίωμα να αποφασίζουν οι ίδιοι για τις ανάγκες τους, μέσα από τις νόμιμες διαδικασίας.

Αναλυτικά, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, αναφέρει:

«Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών δεν μπορεί άλλο να κρύβεται. Τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σχετικά με το εργασιακό μέλλον των συμβασιούχων στους Δήμους, υποχρεώνουν τον κ. Σκουρλέτη και το επιτελείο του να παρουσιάσουν άμεσα, ακόμη και σήμερα, μια λύση που θα διασφαλίσει τους εργαζόμενους.

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος υποστηρίζει το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στους Δήμους και το αίτημά τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Στηρίζουμε τους συμβασιούχους και είμαστε δίπλα τους.

Υποστηρίζουμε επίσης το δικαίωμα των Δήμων και των αιρετών Διοικήσεων τους, να αποφασίζουν οι ίδιοι, μέσα πάντοτε από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ, για τον αριθμό και τις ειδικότητες των εργαζομένων που χρειάζονται για να καλύψουν τις ανάγκες τους. Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζεται η απαράδεκτη κατάσταση οι Δήμοι και οι δημότες να πληρώνουν για τις υπηρεσίες που χρειάζονται, αλλά το Κεντρικό Κράτος να αποφασίζει με ποιον τρόπο θα καλύπτονται οι ανάγκες αυτές. Θεωρούμε αδιανόητο ο Υπουργός Εσωτερικών να αποφασίζει για το πώς θα λειτουργούν οι 325 δήμοι, κάτι που δεν ισχύει σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης

Για τον κ. Σκουρλέτη έφτασε η ώρα της κρίσης.

Ή θα δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα που ο ίδιος δημιούργησε.

Ή θα είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος για την ταλαιπωρία που θα υποστούν οι πολίτες και η καθημερινότητά τους, από τις δικαιολογημένες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α.»