Βουλή: Άγρια κόντρα Πατούλη – Πολάκη για τα «φακελάκια» των γιατρών.

0
93
Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου

Άγρια Κόντρα μεταξύ του προέδρου του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη εξελίχθηκε στη Βουλή  για νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, εξήγησε ότι «η κυβέρνηση προκειμένου να παρακάμψει το 48ωρο επινοεί την ρήτρα αυτοεξαίρεσης».

«Το νομοσχέδιο αυτό έχει σχέση με την επίθεση που δέχονται οι ιατροί για φακελάκια. Ρωτώ ευθέως, ένας ιατρός βουλευτής υπουργός υγείας πόσα χρήματα παίρνει και πόσα ένας ιατρός του ΕΣΥ;  Αυτά πρέπει να τεθούν υπόψη εκείνων που μιλούν εξ ιδίων τα αλλότρια για τους νοσοκομειακούς ιατρούς» ενώ σχολιάζοντας τις καταγγελίες Πολάκη περί χρηματισμού ιατρών, είπε: «Να κατατεθούν τα στοιχεία από τον αρμόδιο υπουργό περι χρηματισμού του 80% των νοσοκομειακών ιατρών. Αν δεν τα έχει να ζητήσει συγγνώμη».

Λαμβάνοντας τον λόγο ο κ. Πολάκης επιτέθηκε στον Πατούλη και επέμεινε στις καταγγελίες ενώ  δεν γλίτωσαν ούτε οι παριστάμενοι εκπρόσωποι των φαρμακοβιομηχανιών προς τους οποίους είπε «εως το 2010 είχατε και εσείς συμμετοχή σε ένα απερίγραπτο γλέντι που στήθηκε στην χώρα με υπερτιμολογήσεις φαρμάκων που εκτίναξε την φαρμακευτική δαπάνη έως και 9 δις ευρώ».

Η επιμονή του κ. Πολάκη στα περι διεφθαρμένων ιατρών προκάλεσε την νέα αντίδραση του κ. Πατούλη που τον κάλεσε  να αφήσει τις «μαγκιές» και να μην «λασπολογεί» για τους υπαμειβόμενους ιατρούς την ώρα που ο ίδιος λαμβάνει την παχυλή βουλευτική αποζημίωση!