Από το Βόλο… στο Μαρούσι: Ένας «Ποδηλατικός Μαραθώνιος Ζωής»

0
269
Η Βολιώτισσα εικαστικός Βασιλική Καλούτσα

Ο Δήμος Αμαρουσίου υποδέχεται τον Ποδηλατικό Μαραθώνιο Αγάπης ΚΥΚΛΟΣ ΖΩΗΣ του Συλλόγου καρκινοπαθών Ν. Μαγνησίας, στην εκδήλωση από το Βόλο… στο Μαρούσι «Ποδηλατικός Μαραθώνιος Ζωής», την Κυριακή 15 Οκτωβρίου και ώρα 18:30, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.

Η Βολιώτισσα εικαστικός Βασιλική Καλούτσα, ξεκινά την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017 στις 9.30 π.μ. από το Δημαρχείο Βόλου, μια ποδηλατοδρομία από το Βόλο έως την Αθήνα. Συνοδευόμενη με ποδήλατο από το Θεοφάνη Παναγιωτόπουλο και με αυτοκίνητο που θα ακολουθεί για λόγους ασφαλείας, η Βασιλική Καλούτσα θα διανύσει τη διαδρομή σε διάστημα τριών ημερών, με ενδιάμεσες στάσεις στις πόλεις της Λαμίας, της Αταλάντης και των Οινοφύτων, ενώ ο τερματισμός της ποδηλατοδρομίας θα πραγματοποιηθεί στο Μαρούσι Αττικής στις 15 Οκτωβρίου 2017.

Θα ακολουθήσει ενημερωτική εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα).

Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης. Θα μιλήσουν:

– Η Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών, Γυναικολόγος – Μαστολόγος- Ογκολόγος κα Λυδία Ιωαννίδου –Μουζάκα με θέμα: «Ενημέρωση για την προστασία από το καρκίνο του μαστού, που απειλεί την υγεία και τη ζωή ανδρών και γυναικών».

-Η Ψυχολόγος – Θεολόγος, Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης γυναικών με καρκίνο μαστού και των μελών των οικογενειών τους «Έλλη Λαμπέτη» κα Φιλίππα Κολοκοτρώνη με θέμα: «Ψυχολογική Υποστήριξη γυναικών ε καρκίνο μαστού».

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Το πρόγραμμα της ποδηλατοδρομίας (στάσεις για δράσεις και ενημερώσεις) έχει ως εξής: Λαμία 12/10, Αταλάντη 13/10, Οινόφυτα 14/10 και Μαρούσι Αττικής 15/10.

Τη δράση διοργανώνει ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Νομού Μαγνησίας σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου και τη Διεύθυνση Αθλητισμού του «ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου» με την υποστήριξη των Δήμων Λαμιέων, Λοκρών, Τανάγρας και Αμαρουσίου.